Ομοιοπαθητική Θεραπευτική

Ομοιοπαθητική: Τι είναι και όσα πρέπει να ξέρετε

22 Φεβ 2023

Η ομοιοπαθητική αποτελεί μια θεραπεία που χρησιμοποιεί μικρές δόσεις φυσικών συστατικών που σε μεγαλύτερες δόσεις θα προκαλούσαν τα συμπτώματα της ασθένειας.

20 Ομοιοπαθητικά Φάρμακα πρώτης ανάγκης για το βήχα

19 Ιαν 2023

Είναι σύνηθες φαινόμενο να προκύπτουν ανάγκες από έκτακτα περιστατικά στα οποία είναι αναγκαία η άμεση χορήγηση κάποιου ομοιοπαθητικού φαρμάκου. Πολύ συχνά, τα παραπάνω συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακουαργά τη νύχτα και σε ταξίδια όπου δεν είναι εύκολη η άμεση πρόσβαση σε ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις ακολουθεί ένας κατάλογος με τα 20 ομοιοπαθητικά φάρμακα για τον μη επιπλεγμένο βήχα, τα οποία είναι χρήσιμο να υπάρχουν διαθέσιμα είτε στο σπίτι ή είτε στις αποσκευές ειδικά σε άτομα με γνωστή ευαισθησία στις λοιμώξεις του ανώτερου και του κατώτερου αναπνευστικού.

AΝΤΙΔΟΤΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΤΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ;

31 Οκτ 2022

Θα ήθελα σήμερα να προσπαθήσω να δώσω απάντηση σε ένα ερώτημα που γίνεται συχνά. Αντιδοτεί ο καφές τα ομοιοπαθητικά φάρμακα; Άλλοι θεραπευτές ισχυρίζονται πως ναι και τον απαγορεύουν σε όσους παίρνουν ομοιοπαθητικά φάρμακα. Άλλοι τους επιτρέπουν να πίνουν μόνο ελληνικό ή άλλοι μόνο ντεκαφεινέ. Για να μπορέσουμε να δώσουμε μια απάντηση .

 

 

 

7 βήματα για την προετοιμασία του ασθενούς πριν την πρώτη επίσκεψη στον ομοιοπαθητικό ιατρό

15 Φεβ 2022

Ο προγραμματισμός του πρώτου ραντεβού και η πρώτη επίσκεψη σε έναν ομοιοπαθητικό ιατρό προκαλεί ορισμένες φορές αγωνία στον ασθενή. Το άγχος αυτό οφείλεται σε μερική άγνοια για ό,τι πρόκειται να συναντήσει ο ασθενής στο ιατρείο καθώς και στην πεποίθηση πως η ομοιοπαθητική συνεδρία μοιράζεται στοιχεία με την επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο. Μια μικρή προετοιμασία θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε περισσότερο άνετα και ασφαλής πως δεν θα παραλείψετε κάποιο σημαντικό στοιχείο από το ιστορικό σας.

20 Ομοιοπαθητικά Φάρμακα πρώτης ανάγκης για το βήχα

15 Νοε 2021

Είναι σύνηθες φαινόμενο να προκύπτουν ανάγκες από έκτακτα περιστατικά στα οποία είναι αναγκαία η άμεση χορήγηση κάποιου ομοιοπαθητικού φαρμάκου. Πολύ συχνά, τα παραπάνω συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακουαργά τη νύχτα και σε ταξίδια όπου δεν είναι εύκολη η άμεση πρόσβαση σε ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Πως λειτουργεί – βασικοί νόμοι και οι αρχές της Ομοιοπαθητικής

30 Αυγ 2021

Πως λειτουργεί – βασικοί νόμοι και οι αρχές της Ομοιοπαθητικής

Οι βασικοί νόμοι και οι αρχές της Ομοιοπαθητικής

Μερικά από τα ουσιώδη σημεία της ομοιοπαθητικής που συμπληρώνουν τον νόμο των ομοίων είναι:

Αλλεργίες και Ομοιοπαθητική

07 Μαϊ 2021

Οι αλλεργίες αποτελούν ε'να εποχιακό φαινόμενο που εμφανίζονται συνήθως την άνοιξη και κυρίως τον Μάιο. Πολλοί ασθενείς όμως, ενώ εμφάνιζαν αρχικά την αλλεργία τους μόνον Απρίλιο ή Μάιο, με την πάροδο του χρόνου υποφέρουν όλο και μεγαλύτερο χρόνο, φθάνοντας πολλές φορές να καλύπτουν το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου ε'ως και Ιουνίου, δηλαδή σχεδόν τον μισό χρόνο του ε'τους, με φαινόμενα αλλεργικά.

Γενικές Πληροφορίες Για Την Ομοιοπαθητική

19 Απρ 2021

Η ομοιοπαθητική είναι ένα ολιστικό εναλλακτικό θεραπευτικό σύστημα, το οποίο μπορεί να εφαρμοσθεί με ασφάλεια σε όλες τις ηλικίες, από την βρεφική μέχρι την τρίτη ηλικία. Με τη χορήγηση του κατάλληλου «όμοιου» φαρμάκου προάγεται η δυνατότητα αυτοθεραπείας του οργανισμού ενώ σε βάθος χρόνου ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι βάσεις του συστήματος αυτού ήταν ήδη γνωστές στον Ιπποκράτη στην αρχαιότητα, ενώ μελετήθηκε διεξοδικά και διευρύνθηκε το θεραπευτικό φάσμα από τον γερμανο ιατρό  Samuel Hahnemann πρίν από 200 χρόνια. Στην Ελλάδα εφαρμόσθηκε πρώτη φορά στην Αυλή του βασιλιά Όθωνα, ενώ γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη με τη συνεισφορά του Γεωργίου Βυθούλκα από τη δεκαετία του 1960 μέχρι και σήμερα.

Η κλασική ομοιοπαθητική εφαρμόζεται σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο και στην Ελλάδα από μεγάλο αριθμό ιατρών.

Τα οφέλη που αποκομίζει ο ασθενής όταν κάνει ομοιοπαθητική θεραπεία

13 Απρ 2021

Η ομοιοπαθητική αποτελεί μια ιατρική προσέγγιση που έχει ως στόχο την αποκατάσταση της υγείας του οργανισμού με έναν τρόπο που είναι ήπιος, αιτιολογικός, ολιστικός, εξατομικευμένος και αποσκοπεί σε μια σταθερή βελτίωση (που τείνει να αποκτήσει ισχύ μόνιμου χαρακτήρα).

Ομοιοπαθητική, γρίπη και κρυολογήματα

Ομοιοπαθητική, γρίπη και κρυολογήματα
Η γρίπη και το κρυολόγημα αντιμετωπίζονται άριστα με ομοιοπαθητικά σκευάσματα.
Διαβάστε περισσότερα...

Λίγα λόγια για εμάς

Το Lab3 ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί δημιούργημα του φαρμακοποιού Στέφανου Ψυχικού και των συνεργατών του. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο γαληνικό εργαστήριο, απολύτως συμμορφωμένο με τις διατάξεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, με εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, με άρτιο εξοπλισμό και στελεχωμένο με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. 

Το Lab3 λειτουργεί με γνώμονα την ανθρωποκεντρική αντίληψη και τις προσωποποιημένες ανάγκες κάθε ασθενούς. Επιδίωξή μας, ως επαγγελματίες που ασχολούμαστε με την υγεία, είναι μία: η πληρέστερη δυνατή φροντίδα για τον ΑΝΘΡΩΠΟ.  

Η παρούσα ιστοσελίδα δεν αποτελεί διαφήμιση καθ’ οιονδήποτε τρόπο γαληνικών, ομοιοπαθητικών ή εναλλακτικών σκευασμάτων και θεραπειών. Προωθεί ενδεικτικά δραστηριότητες του φαρμακευτικού εργαστηρίου σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί της ασφαλούς παρασκευής γαληνικών προϊόντων. Οι πληροφορίεςκαι τα άρθρα που δημοσιεύονται έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Please publish modules in offcanvas position.