Ο φόβος του αεροπλάνου αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα.

Υπάρχουν πολλές αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, μία όμως υπερέχει έναντι των άλλων για τις εξαιρετικές υπηρεσίες της και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ταξιδιωτών σχετικά με τις φοβίες που αναπτύσσει ο καθένας γύρω από το αεροπορικό ταξίδι. Πρόκειται ασφαλώς για τις «Ομοιοπαθητικές Αερογραμμές» (ελπίζουμε να μας συγχωρήσετε τον αστεϊσμό), που έχουν μακρά ιστορία στην αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών. 

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από τη φοβία της πτήσης με το αεροπλάνο. Η φοβία αυτή οφείλεται σε διαφορετικές αιτίες για τον καθένα: άλλος φοβάται τα ύψη, άλλος τον πολύ κόσμο σε κλειστό χώρο, άλλοι θεωρούν ότι αναπόφευκτα κάτι θα πάει στραβά. Όλοι αυτοί οι υποσυνείδητοι φόβοι αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με τα ακόλουθα ομοιοπαθητικά σκευάσματα:

Aconitum

Συνιστάται σε όσους υποφέρουν από τον φόβο του θανάτου, καθώς και σε όσους φοβούνται τα πλήθη, ακόμη και να αγγίζουν ή να αγγίζονται από περαστικούς. Ο φόβος είναι συνήθως χαραγμένος στο πρόσωπό τους, είναι χλωμοί και ανυπόμονοι, και η παραμικρή καθυστέρηση στην απογείωση ή την προσγείωση επιδεινώνει το φόβο τους. Τα συμπτώματα είναι χειρότερα το βράδυ και επιδεινώνονται όταν υπάρχει έντονο φως και ήχος. 

Argentum nitricum

Τα άτομα στα οποία επενεργεί το Argentum nitricum έχουν προκαταβολική ανησυχία και αρχίζουν συνήθως να φοβούνται λίγες ημέρες πριν από την πτήση. Στο σαλόνι αναχώρησης υποφέρουν αν το περιβάλλον είναι ζεστό και αποπνικτικό, και προσπαθούν να παρηγορηθούν τρώγοντας γλυκά. Στο αεροπλάνο επιλέγουν συνήθως θέση στον διάδρομο επειδή χρειάζονται μια εύκολη διαφυγή και επειδή πάσχουν από κλειστοφοβία. 

Arsenicum album

Είναι χαρακτήρες που τους αρέσει η τάξη, η κομψότητα και η ακρίβεια. Τα συμπτώματά τους επιδεινώνονται από τα μεσάνυχτα έως τις τρεις το πρωί, καθώς επίσης όταν το κρύο και η υγρασία είναι έντονα. Υποφέρουν από φόβο ότι θα μείνουν μόνοι τους και αυτό εκδηλώνεται με ανησυχία όταν ο συνοδός τους απομακρυνθεί έστω και προσωρινά από κοντά τους. Έχουν υπερβολικά ανεπτυγμένο τον φόβο του θανάτου, με αποτέλεσμα να αποκαρδιώνονται, να έχουν δυσκολία με την αναπνοή τους, να λούζονται στον κρύο ιδρώτα, ακόμα και να λιποθυμούν. 

Borax

Άτομα που τα τρομοκρατεί η καθοδική κίνηση. Όταν αρχίζει η διαδικασία προσγείωσης του αεροπλάνου, παρουσιάζουν ζάλη, πόνο στα αυτιά, ναυτία, πόνο στα πλευρά. Επιπλέον, ο παραμικρός ήχος τους τρομοκρατεί και τους αποσυντονίζει.

Lycopodium

Ανησυχούν πάντοτε ότι κάτι θα πάει στραβά, φοβούνται να μείνουν μόνοι τους, αλλά ούτε και η ιδέα να βρεθούν με κόσμο τους ενθουσιάζει. Αγαπούν τα γλυκά, τα ζεστά πιάτα, αλλά όχι τον καφέ. Η χειρότερη ώρα τους είναι ανάμεσα στις 4 και τις 8 μ.μ., γι 'αυτό και πρέπει να αποφεύγουν τις απογευματινές πτήσεις. Τα υπερατλαντικά ταξίδια αποτελούν επιπλέον πρόβλημα γιατί δεν μπορούν να πάρουν έστω και πρόσκαιρα έναν υπνάκο, πράγμα που τους κάνει ευέξαπτους και νευρικούς.

 

Πηγή: http://www.britishhomeopathic.org

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.