Εναλλακτικές Θεραπείες

Αρωματοθεραπεία και άλλα κόλπα για καλύτερο ύπνο

22 Μαρ 2022

O ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στην υγεία μας. Δυστυχώς, πολλοί υποφέρουν από διαταραχές ύπνου (δυσκολία στην έλευση ύπνου, αφυπνίσεις, κτλ.). Είναι γνωστό ότι η υπνική έλλειψη συνδέεται με προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και η παχυσαρκία, καθώς και με ανεπαρκή επίδοση σε όλους τους τομείς της ζωής.

 

 

 

Ομοιοπαθητική & ολιστική ιατρική

25 Οκτ 2021

Ομοιοπαθητική & ολιστική ιατρική

 

Υγεία είναι η κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας

και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας.», 

σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organisation) του O.H.E.

Πρόπολη – Ένας σύμμαχος με Μοναδικές Θεραπευτικές Ιδιότητες!

08 Ιουλ 2021
Γνωρίστε τις ευεργετικές ιδιότητες της πρόπολης στην υγεία αλλά και την ομορφιά!

Πρόκειται για το αρχαίο φάρμακο του Ιπποκράτη. Σήμερα αποτελεί βάση πολλών φαρμάκων και καλλυντικών.

Η λέξη πρόπολη προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις “προ” και “πόλις”, που σημαίνει μια ουσία που τοποθετείται προ της εισόδου της πόλης (κυψέλης) για την άμυνα του μελισσιού και για να σφραγίσουν ρωγμές ή τρύπες. Συλλέγουν την ρητινώδη μεμβράνη (ρετσίνια) από τα φυτά (κυρίως ιτιές και λεύκες) και καλύπτουν με αυτήν το εσωτερικό της κυψέλης. Αυτό το υλικό έχει φυσικές ιδιότητες που βοηθούν το εσωτερικό της κυψέλης να παραμένει απαλλαγμένο από μολυσματικούς παράγοντες.

Μελισσόχορτο: 5 αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία μας

31 Μαρ 2021

Το μελισσόχορτο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο ισχυρά ηρεμιστικά βότανα και χρησιμοποιείται γι’ αυτή του την ιδιότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια από διάφορους λαούς. Αν και δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, όπως η βαλεριάνα, η λουίζα και το χαμομήλι, το έλαιο και το ρόφημά του παρέχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό μας.

7 εντυπωσιακά οφέλη της λεβάντας

21 Ιαν 2021

Κάποια από τα πιο σημαντικά οφέλη της λεβάντας περιλαμβάνουν την ικανότητά της να ανακουφίζει το άγχος, να βελτιώνει τη διάθεση, να προωθεί τον ήρεμο ύπνο, να μειώνει τον ερεθισμό του δέρματος, να αποτρέπει τις λοιμώξεις, να μειώνει τη φλεγμονή, να αποβάλει την πιτυρίδα και να καταπραΰνει το φούσκωμα στο στομάχι.

Οδηγίες για συλλογή βοτάνων ώστε διατηρήσουν τις μέγιστες ιδιότητές τους

26 Νοε 2020

Οδηγίες για συλλογή βοτάνων ώστε διατηρήσουν τις μέγιστες ιδιότητές τους

Ας δούμε κάποιες γενικές πληροφορίες που αφορούν την συλλογή όλων σχεδόν των βοτάνων…

η συλλογή των βοτάνων είναι μιά πολύ σημαντική διαδικασία διότι
επηρεάζει άμεσα την χημική σύσταση των βοτάνων και κατ’ επέκταση τις θεραπευτικές τους ιδιότητες

και ξεκινάμε με τον πρώτο και σημαντικότερο κανόνα ο οποίος λέει ότι:

Αγιουβερδική Βοτανολογία - Ayurveda

23 Οκτ 2020

Αγιουβερδική Βοτανολογία

Κάθε σύστημα ιατρικής χρησιμοποιεί διάφορες ουσίες για την βελτίωση της υγείας.

Φυσικές λύσεις να αντιμετωπίσετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών

07 Αυγ 2020

Είμαστε στην εξοχή ή στο μπαλκόνι ενός σπιτιού και αντιλαμβανόμαστε ότι μας έχουν τσιμπήσει τα κουνούπια. Όμως, δεν έχουμε προμηθευτεί τις κατάλληλες λοσιόν και κρέμες για να αντιμετωπίσουμε ούτε το οίδημα, αλλά ούτε και τη φαγούρα.

Αγιουρβέδα: Το Φάρμακο της Φύσης και της Ζωής

10 Ιουλ 2020

Αγιουρβέδα: Το Φάρμακο της Φύσης και της Ζωής

Από το “Riven from heaven” του Dr. David Frawley (Pandit Vamadeva Shastri)

-Βέδα είναι η γνώση ή επιστήμη,
-αγιούρ είναι η ζωή ή η μακροβιότητα.

Νικήστε την ινομυαλγία με φυτόσωμα Κουρκουμίνης

23 Απρ 2020

Η πλειονότητα των ασθενών που παραπονιούνται για ρευματικά ενοχλήματα, δεν έχουν αρθρίτιδα. Ο πόνος μπορεί να προέρχεται από ανατομικά στοιχεία έξω από την άρθρωση, όπως είναι τα οστά, οι θύλακοι, οι τένοντες, οι σύνδεσμοι, τα νεύρα και οι μύες. Οι όροι ινοσίτιδα και ινομυαλγία αναφέρονται και οι δύο σε ένα σύνδρομο μυοσκελετικού πόνου μέσα στο ευρύ φάσμα του εξωαρθρικού ρευματισμού.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των λίθων

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των λίθων
Κάθε πέτρα έχει διαφορετικές ιδιότητες, ανάλογα με τις χρωματικές και τις μοριακές δονήσεις της.
Διαβάστε περισσότερα...

Λίγα λόγια για εμάς

Το Lab3 ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί δημιούργημα του φαρμακοποιού Στέφανου Ψυχικού και των συνεργατών του. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο γαληνικό εργαστήριο, απολύτως συμμορφωμένο με τις διατάξεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, με εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, με άρτιο εξοπλισμό και στελεχωμένο με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. 

Το Lab3 λειτουργεί με γνώμονα την ανθρωποκεντρική αντίληψη και τις προσωποποιημένες ανάγκες κάθε ασθενούς. Επιδίωξή μας, ως επαγγελματίες που ασχολούμαστε με την υγεία, είναι μία: η πληρέστερη δυνατή φροντίδα για τον ΑΝΘΡΩΠΟ.  

Η παρούσα ιστοσελίδα δεν αποτελεί διαφήμιση καθ’ οιονδήποτε τρόπο γαληνικών, ομοιοπαθητικών ή εναλλακτικών σκευασμάτων και θεραπειών. Προωθεί ενδεικτικά δραστηριότητες του φαρμακευτικού εργαστηρίου σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί της ασφαλούς παρασκευής γαληνικών προϊόντων. Οι πληροφορίεςκαι τα άρθρα που δημοσιεύονται έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Please publish modules in offcanvas position.