Ομοιοπαθητική Θεραπευτική

Ομοιοπαθητική και ενίσχυση ανοσοποιητικού

26 Σεπ 2023

Τι είναι το ανοσοποιητικό σύστημα;

Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού είναι ένα σύστημα πολλών και διαφορετικών οργάνων, ιστών και βιολογικών μηχανισμών, το οποίο είναι υπεύθυνο για την άμυνά του.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ;

25 Αυγ 2023

Οι πρώτες ύλες για την παρασκευή ομοιοπαθητικών φαρμάκων είναι φυσικές ουσίες και κυρίως ορυκτά ή φυτά και λίγα εκκρίματα ζώων (πχ το δηλητήριο της μέλισσας). Αυτές οι πρώτες ύλες περνούν από μια ειδική διεργασία που λέγεται Δυναμοποίηση και περιλαμβάνει διαδοχικές αραιώσεις και κρούσεις της αρχικής ουσίας σε αποσταγμένο νερό ή οινόπνευμα. Αυτή η διαδικασία μετατρέπει το αρχικό υλικό φάρμακο σε ενεργειακό φάρμακο που δρα στο ενεργειακό επίπεδο του ανθρώπου.

Ψυχική Υγεία και Ομοιοπαθητική

25 Μαϊ 2023

Η ψυχική υγεία ορίζεται ως μία κατάσταση συναισθηματικής ευεξίας και προϋποθέτει την απουσία κάποιας ψυχικής διαταραχής.

Ένα άτομο με ψυχική υγεία μπορεί να ζει και να εργάζεται με άνεση στην κοινωνία και να ανταπεξέρχεται σε όλες του τις ανάγκες και υποχρεώσεις. Μπορεί να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο, να εργάζεται παραγωγικά και να συνυπάρχει αρμονικά με τους άλλους ανθρώπους.

Αλλεργική ρινίτιδα - θεραπεία με ομοιοπαθητική

25 Απρ 2023

Μέσα σ’ όλα τα ωραία της άνοιξης, άρχισαν δυστυχώς και οι αλλεργίες, τα μάτια που φαγουρίζουν και τρέχουν, τα φτερνίσματα, όλα αυτά τα … ωραία! Και όπως κάθε άνοιξη, έτσι και φέτος, με ρωτούν «Δεν θέλω να παίρνω συνέχεια αντιισταμινικά, με κάνουν να αισθάνομαι περίεργα και κάποιες φορές με κοιμίζουν - ξέρετε κάποιο ομοιοπαθητικό να πάρω;»

Ομοιοπαθητική: Τι είναι και όσα πρέπει να ξέρετε

22 Φεβ 2023

Η ομοιοπαθητική αποτελεί μια θεραπεία που χρησιμοποιεί μικρές δόσεις φυσικών συστατικών που σε μεγαλύτερες δόσεις θα προκαλούσαν τα συμπτώματα της ασθένειας.

20 Ομοιοπαθητικά Φάρμακα πρώτης ανάγκης για το βήχα

19 Ιαν 2023

Είναι σύνηθες φαινόμενο να προκύπτουν ανάγκες από έκτακτα περιστατικά στα οποία είναι αναγκαία η άμεση χορήγηση κάποιου ομοιοπαθητικού φαρμάκου. Πολύ συχνά, τα παραπάνω συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακουαργά τη νύχτα και σε ταξίδια όπου δεν είναι εύκολη η άμεση πρόσβαση σε ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις ακολουθεί ένας κατάλογος με τα 20 ομοιοπαθητικά φάρμακα για τον μη επιπλεγμένο βήχα, τα οποία είναι χρήσιμο να υπάρχουν διαθέσιμα είτε στο σπίτι ή είτε στις αποσκευές ειδικά σε άτομα με γνωστή ευαισθησία στις λοιμώξεις του ανώτερου και του κατώτερου αναπνευστικού.

AΝΤΙΔΟΤΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΤΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ;

31 Οκτ 2022

Θα ήθελα σήμερα να προσπαθήσω να δώσω απάντηση σε ένα ερώτημα που γίνεται συχνά. Αντιδοτεί ο καφές τα ομοιοπαθητικά φάρμακα; Άλλοι θεραπευτές ισχυρίζονται πως ναι και τον απαγορεύουν σε όσους παίρνουν ομοιοπαθητικά φάρμακα. Άλλοι τους επιτρέπουν να πίνουν μόνο ελληνικό ή άλλοι μόνο ντεκαφεινέ. Για να μπορέσουμε να δώσουμε μια απάντηση .

 

 

 

7 βήματα για την προετοιμασία του ασθενούς πριν την πρώτη επίσκεψη στον ομοιοπαθητικό ιατρό

15 Φεβ 2022

Ο προγραμματισμός του πρώτου ραντεβού και η πρώτη επίσκεψη σε έναν ομοιοπαθητικό ιατρό προκαλεί ορισμένες φορές αγωνία στον ασθενή. Το άγχος αυτό οφείλεται σε μερική άγνοια για ό,τι πρόκειται να συναντήσει ο ασθενής στο ιατρείο καθώς και στην πεποίθηση πως η ομοιοπαθητική συνεδρία μοιράζεται στοιχεία με την επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο. Μια μικρή προετοιμασία θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε περισσότερο άνετα και ασφαλής πως δεν θα παραλείψετε κάποιο σημαντικό στοιχείο από το ιστορικό σας.

20 Ομοιοπαθητικά Φάρμακα πρώτης ανάγκης για το βήχα

15 Νοε 2021

Είναι σύνηθες φαινόμενο να προκύπτουν ανάγκες από έκτακτα περιστατικά στα οποία είναι αναγκαία η άμεση χορήγηση κάποιου ομοιοπαθητικού φαρμάκου. Πολύ συχνά, τα παραπάνω συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακουαργά τη νύχτα και σε ταξίδια όπου δεν είναι εύκολη η άμεση πρόσβαση σε ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Ομοιοπαθητική, γρίπη και κρυολογήματα

Ομοιοπαθητική, γρίπη και κρυολογήματα
Η γρίπη και το κρυολόγημα αντιμετωπίζονται άριστα με ομοιοπαθητικά σκευάσματα.
Διαβάστε περισσότερα...

Λίγα λόγια για εμάς

Το Lab3 ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί δημιούργημα του φαρμακοποιού Στέφανου Ψυχικού και των συνεργατών του. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο γαληνικό εργαστήριο, απολύτως συμμορφωμένο με τις διατάξεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, με εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, με άρτιο εξοπλισμό και στελεχωμένο με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. 

Το Lab3 λειτουργεί με γνώμονα την ανθρωποκεντρική αντίληψη και τις προσωποποιημένες ανάγκες κάθε ασθενούς. Επιδίωξή μας, ως επαγγελματίες που ασχολούμαστε με την υγεία, είναι μία: η πληρέστερη δυνατή φροντίδα για τον ΑΝΘΡΩΠΟ.  

Η παρούσα ιστοσελίδα δεν αποτελεί διαφήμιση καθ’ οιονδήποτε τρόπο γαληνικών, ομοιοπαθητικών ή εναλλακτικών σκευασμάτων και θεραπειών. Προωθεί ενδεικτικά δραστηριότητες του φαρμακευτικού εργαστηρίου σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί της ασφαλούς παρασκευής γαληνικών προϊόντων. Οι πληροφορίεςκαι τα άρθρα που δημοσιεύονται έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Please publish modules in offcanvas position.