Τα κλασικά ομοιοπαθητικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ακμής είναι το Sulphur και το Silica.

Οι περισσότεροι έφηβοι παρουσιάζουν κάποια μορφή ακμής, κάτι που τους προκαλεί συναισθηματική δυσφορία σε μια ηλικία που νιώθουν πολύ αμήχανα με το σώμα και την εμφάνισή τους. Η ακμή εμφανίζεται κυρίως στο πρόσωπο, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει και άλλες περιοχές, κυρίως το πάνω μέρος της πλάτης, το στήθος, τους ώμους και τον λαιμό. 

Στις λιγότερο κοινές μορφές περιλαμβάνεται η ακμή που αποδίδεται σε επαγγελματικούς λόγους, όπως είναι η έκθεση σε βιομηχανικά έλαια, και η ακμή που οφείλεται σε φάρμακα και συχνότατα προκαλείται από στεροειδή. Η ροδόχρους ακμή εμφανίζεται συχνά σε γυναίκες μέσης ηλικίας και οφείλεται στη διαστολή και αστάθεια των αιμοφόρων αγγείων. 

Ομοιοπαθητική θεραπεία

Δύο κλασικά ομοιοπαθητικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ακμής είναι το Sulphur (με βάση το θειάφι) και το Silica (με βάση το διοξείδιο του πυριτίου). Η Pulsatilla είναι ένα ακόμα φάρμακο που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για την ακμή, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) στα κορίτσια. Άλλα φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στην ακμή είναι το Kalium Bromatum και η  Calcarea sulphurica. Τα φάρμακα αυτά τα συνιστά ο γιατρός αφού εξετάσει και λάβει υπόψη του τον τύπο του ασθενούς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Η Lachesis είναι το ομοιοπαθητικό φάρμακο που συστήνεται για τη ροδόχρου ακμή. Συνήθως τα εξανθήματα είναι σκούρα κόκκινα και επιδεινώνονται με τη ζέστη. Ο τυπικός ασθενής της Lachesis είναι ομιλητικός, καχύποπτος και ζηλιάρης και δεν ανέχεται σφιχτά ρούχα, γύρω από τον λαιμό του. 

 
Πηγή: http://www.britishhomeopathic.org
 
Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.