Η ομοιοπαθητική για τους κολικούς του μωρού είναι η ενδεδειγμένη λύση.

Η ομοιοπαθητική στα βρέφη ενδείκνυται επειδή είναι ασφαλής, κινητοποιεί τις άμυνες του οργανισμού και μας βοηθά να κατανοήσουμε τη συνολική υγεία και ανάπτυξη του παιδιού μας. 

Κολικοί

Οι κολικοί ταλαιπωρούν τόσο τα μωρά όσο και τους γονείς τους. Δεν καταπολεμούνται εύκολα με φάρμακα, και η ομοιοπαθητική εδώ φαντάζει η ενδεδειγμένη λύση. Υπάρχουν δύο κύριες θεραπείες: αν το μωρό ησυχάζει όταν είναι μπρούμυτα με το χέρι του γονιού του στην κοιλιά του ή αν ηρεμεί όταν η κοιλιά του πιέζεται στον ώμο του μπαμπά ή της μαμάς, τότε το Colocynthis (κολοκυνθίς η αγρία) θα βοηθήσει. Αν αυτές οι στάσεις δεν βοηθούν, αλλά έχει αποτέλεσμα το ελαφρύ τρίψιμο της κοιλιάς ή το ζεστό χέρι στην κοιλιά του μωρού, τότε το Magnesium phosphoricum είναι η λύση.

Οδοντοφυΐα

Η οδοντοφυΐα είναι άλλη μια δοκιμασία που διαταράσσει την ηρεμία της οικογένειας. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα του μωρού με κατακόκκινο το μάγουλο, που κλαίει ασταμάτητα χωρίς να μπορεί κάποιος να του προσφέρει ουσιαστική βοήθεια. Εδώ λειτουργεί άριστα η Chamomilla (το γερμανικό χαμομήλι).

Διαταραχές του ύπνου

Η έλλειψη ύπνου είναι συνηθισμένο πρόβλημα όταν υπάρχει μωρό στο σπίτι. Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε τι ρόλο παίζει ο ύπνος στη ζωή ενός μωρού. Κατ’ αρχάς, τα μωρά χρειάζονται πολύ ύπνο και στην ουσία ξυπνούν μόνο για να φάνε ή να πιουν. Σύντομα μένουν περισσότερο διάστημα ξύπνια και αρχίζουν να χαμογελούν και να παρατηρούν γύρω τους με τα μάτια ορθάνοιχτα. Κλαίνε κυρίως όταν πεινούν και διψούν, όταν νιώθουν άβολα και όταν αισθάνονται ανασφάλεια, όταν έχουν κολικούς και αναπτύσσεται η οδοντοφυΐα τους. 

Αν δεν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι, αλλά το μωρό μας συνεχίζει να μην κοιμάται και να βρίσκεται σε εγρήγορση, θα δοκιμάσουμε το Cypripedium. Αν ζεσταίνεται, ιδρώνει και πετάει τα σκεπάσματά του, ενδείκνυται το Sulphur. Αν πάλι ιδρώνει το κεφάλι του τη νύχτα και μουσκεύει το μαξιλάρι του, θα καταφύγουμε στο Calcarea phosphoricum. Τέλος, η Pulsatilla συνιστάται για τα παιδιά που κοιμούνται ανάσκελα με τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι τους.

 

Πηγή: http://www.britishhomeopathic.org

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.