Το aconite είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για το άγχος και το στρες που προκαλούν οι εξετάσεις. 

Ο φόβος, το στρες και η αγωνία εκδηλώνονται σε ποικίλες μορφές και σε διαφορετικές καταστάσεις. Στις περιπτώσεις αυτές, υπάρχουν ομοιοπαθητικά σκευάσματα που ταιριάζουν απόλυτα στην αντίδραση του κάθε ατόμου.

Οι εξετάσεις συνήθως προκαλούν άγχος και στρες. Σε αυτή την περίπτωση, το aconite είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο που ρίχνει τα επίπεδα της αδρεναλίνης, αλλά δεν θεραπεύει μόνιμα το πρόβλημα. Μπορούμε, ωστόσο, να το παίρνουμε όσο συχνά χρειάζεται.

Αν κάποιος είναι εξαιρετικά ανήσυχος, δεν μπορεί να καθίσει ήσυχος ούτε στιγμή και ξυπνά μέσα στη νύχτα με το άγχος της επικείμενης εξέτασης, μια - δυο δόσεις Arsenicum album θα τον βοηθήσουν να ηρεμήσει.

Αν, όμως, το άγχος εκδηλώνεται ως πλήρη ανικανότητα συγκέντρωσης και μπροστά στην κόλλα χαρτί το μυαλό του παύει να λειτουργεί εντελώς, το φάρμακο που χρειάζεται είναι το Gelsemium.

Άλλα φάρμακα που μπορεί να είναι χρήσιμα για το στρες των εξετάσεων είναι το Argentum nitricum, το Lycopodium και το Anarcardium. 

Το Argentum nitricum ενδείκνυται στις περιπτώσεις που το άτομο έχει την αίσθηση ότι πρέπει άμεσα να ολοκληρώσει τη μελέτη του και ότι δεν θα υπάρξει αρκετός χρόνος για να κάνει επανάληψη. Τα άτομα αυτά ζεσταίνονται και γίνονται ευερέθιστα, ενώ παράλληλα υποφέρουν από ταχυπαλμία. Το άγχος τούς προκαλεί ακατάσχετη επιθυμία για γλυκό, αλλά μπορούν να καταναλώσουν γλυκά και αλμυρά εδέσματα παράλληλα.

Ο τύπος Lycopodium κρύβει τα νεύρα και το άγχος του καλύτερα, αλλά με μεγάλο κόστος για τον ίδιο. Έχει μεγάλες φιλοδοξίες και είναι αποφασισμένος να πάει καλά, αλλά οι υψηλοί στόχοι που έχει θέσει του προκαλούν άγχος. Ο τύπος αυτός μπορεί να αναπτύξει σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δυσπεψία ή ημικρανία. Την ημέρα των εξετάσεων θα είναι εντάξει με τον εαυτό του, αλλά συχνά κάνει αντιστροφή γραμμάτων ή δεν μπορεί να βρει τη σωστή λέξη.

Έχουμε συνδέσει το Anarcardium με τη διαταραχή της μνήμης και την κατάθλιψη. Πράγματι, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο στους εφήβους που στρεσάρονται πολύ με τις εξετάσεις τους, έχουν μεγάλη δυσκολία στο να θυμηθούν τι έχουν διαβάσει και χάνουν εντελώς την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Συχνά, η ψυχολογική διαταραχή που οφείλεται στο άγχος της πιθανής αποτυχίας είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε σκέψεις αυτοκτονίας.

 

Πηγή: http://www.britishhomeopathic.org/bha-charity/how-we-can-help/conditions-a-z/overcoming-anxiety-and-fears/

 

Το άρθρο αυτό περιέχει πληροφορίες γενικής φύσεως. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίρνετε ομοιοπαθητικά φάρμακα χωρίς την καθοδήγηση ομοιοπαθητικού γιατρού.