Η τεχνική του Σέρλοκ Χολμς θυμίζει εκπληκτικά την τεχνική που χρησιμοποιούν οι ομοιοπαθητικοί θεραπευτές!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν γνωρίζει τον σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, συγγραφέα των ιστοριών με πρωταγωνιστή τον Σέρλοκ Χολμς. Η τεχνική του διάσημου ντετέκτιβ θυμίζει εκπληκτικά την τεχνική που χρησιμοποιούν οι ομοιοπαθητικοί θεραπευτές. Πώς; Είναι απλό. Ένας καλός ομοιοπαθητικός παίρνει πρώτα λεπτομερείς πληροφορίες για τα συμπτώματα του ασθενούς. Κάνει στοχευμένες ερωτήσεις, ζητώντας από τον ασθενή να περιγράψει αυτό που βιώνει με τα δικά του λόγια. Είναι πρόθυμος να ακούσει πράγματα που δεν περιμένει, αξιοποιώντας τα κατάλληλα. Ή, όπως το εξέφρασε ο Σέρλοκ Χολμς: «Το ασυνήθιστο είναι οδηγός και όχι εμπόδιο. Αυτό που φαινομενικά μπερδεύει την υπόθεση, είναι αυτό που περιέχει και το κλειδί για τη λύση της». 

Στο μυθιστόρημά του «Ο χαμένος κόσμος», ένας δημοσιογράφος συμβουλεύει τον καθηγητή Τσάλεντζερ να πάρει ένα νέο φάρμακο που είναι καλύτερο από την άρνικα, για να συμπληρώσει ότι αστειεύεται μια και δεν υπάρχει πιο κατάλληλο φάρμακο από την άρνικα για την αντιμετώπιση τραυματισμών και για διαστρέμματα.

Ο Άλφρεντ Τένισον, ένας από τους μεγαλύτερους άγγλους ποιητές, ήταν τακτικός επισκέπτης του δρα Τζέιμς Γκάλι, γνωστού ομοιοπαθητικού. Αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας, κρίσεις επιληψίας και έναν νευρικό κλονισμό, είδε μεγάλη βελτίωση και αργότερα σύστησε και στη σύζυγό του να επισκέπτεται τον δρα Γκάλι, ο οποίος είχε κουράρει και άλλους διάσημους, όπως η συγγραφέας Τζορτζ Έλιοτ και ο φυσιοδίφης Κάρολος Δαρβίνος.

Τον δρα Φρέντερικ Κουίν, τον πρώτο Βρετανό που άσκησε την ομοιοπαθητική στην Αγγλία και ήταν ο ευνοούμενος της βασιλικής οικογένειας, εμπιστευόταν ο μεγάλος μυθιστοριογράφος Κάρολος Ντίκενς, συγγραφέας του «Όλιβερ Τουίστ», του «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ», των «Μεγάλων Προσδοκιών», και ο Ουίλιαμ Θάκερεϊ, συγγραφέας του κλασικού μυθιστορήματος «Το πανηγύρι της ματαιοδοξίας». Τέλος, ο Ιρλανδός ποιητής Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς ήταν γνωστός οπαδός της ομοιοπαθητικής.

 

Πηγή:
http://www.homeopathic.com/Articles/Introduction_to_Homeopathy/Literary_Greats_who_advocated_for_homeopathy.html

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.