Τα 10 καλύτερα ομοιοπαθητικά για πρώτες βοήθειες

Εδώ θα βρεις συμβουλές για να δημιουργήσεις μια μικρή συλλογή ομοιοπαθητικών που θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις σε καταστάσεις πρώτων βοηθειών για τον εαυτό σου, τους φίλους και την οικογένειά σου.

Αυτά τα ομοιοπαθητικά τα χρησιμοποιούν οι ομοιοπαθητικοί πολύ συχνά και αποτελούν μια καλή αρχή εάν θέλεις να ξεκινήσεις να δημιουργείς τη δική σου συλλογή ομοιοπαθητικών.

1. Aconite

Αυτό το ομοιοπαθητικό είναι ιδανικό για καταστάσεις σοκ, όπως άσχημα νέα ή κάποια πτώση. Είναι επίσης είναι πολύ αποτελεσματικό για καταστάσεις που εμφανίζονται ξαφνικά, όπως ένας ξαφνικός πονόλαιμος ή πονοκέφαλος.

2. Apis

Αυτό θα το έχετε οπωσδήποτε μαζί σας όταν πάτε διακοπές! Αυτό το ομοιοπαθητικό χρησιμοποιείται για τσιμπήματα από κεντρί ή τσιμπήματα εντόμων και αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να προκληθούν από αυτά. Οι περιοχές που δέχτηκαν το τσίμπημα θα είναι κόκκινες, ζεστές και πρησμένες και ο πόνος θα περιγράφεται ως τσούξιμο.

3. Αrnica

Αυτό είναι το κλασικό ομοιοπαθητικό για τραύματα, χτυπήματα και μώλωπες. Ο τυπικός ασθενής που χρειάζεται άρνικα θα σας πει ότι είναι καλά και θα αποφύγει να τραβήξει την προσοχή, αλλά μπορεί κάλλιστα να είναι ακόμα σε σοκ. Η άρνικα είναι επίσης καλή για jet-lag.

4. Arsenicum

Αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό ομοιοπαθητικό για την τροφική δηλητηρίαση. Ένα βασικό στοιχείο συμπτωμάτων είναι το άγχος και ότι ο ασθενής είναι πιθανό να κρυώνει πολύ. Οι πόνοι μπορεί να περιγραφούν ως κάψιμο/καούρα.

5. Belladonna

Οι λέξεις κόκκινο, ζεστό και πρησμένο είναι λέξεις-κλειδιά για αυτό το ομοιοπαθητικό. Είναι εξαιρετικό για τον πυρετό, την ηλίαση και για μια δερματική πάθηση όπως τα πυώδη εξανθήματα.

6. Calendula

Η καλέντουλα μπορεί να ληφθεί ως χάπι ή ως διάλυμα για επίθεμα σε πληγές. Αυτό το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έρπητα, στοματικά έλκη, κοψίματα ή εγκαύματα.

7. Hepar Sulph

Πολύ επώδυνες και μολυσμένες πληγές και αποστήματα ανταποκρίνονται καλά σε αυτό το ομοιοπαθητικό.

8. Nux Vomica

Αυτό το ομοιοπαθητικό μπορεί να σε σώσει σε περίπτωση hangover! Λειτουργεί το ίδιο καλά για στομαχικές διαταραχές και πονοκεφάλους που προκλήθηκαν από υπερβολική κατανάλωση φαγητού ή/και αλκοόλ. Ένα βασικό σύμπτωμα αυτού του ομοιοπαθητικού είναι η ευερεθιστότητα.

9. Rhus Tox

Αυτό είναι ένα ευέλικτο ομοιοπαθητικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρηξίματα και ερεθισμούς μυών και αρθρώσεων. Μερικές φορές χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει τον πόνο της αρθρίτιδας. Επιπλέον χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία δερματικών εξανθημάτων όπως η ανεμοβλογιά και ο έρπητας ζωστήρας.

10. Sulphur

Οι δερματικές παθήσεις συχνά ανταποκρίνονται καλά σε αυτή το ομοιοπαθητικό. Το δέρμα μπορεί να είναι κόκκινο και να μην είναι υγιές και ο ασθενής μπορεί να έχει ξυθεί αρκετά στην περιοχή. Αυτοί οι τύποι δερματικών αντιδράσεων ή συχνά επιδεινώνονται από τη ζέστη από την παραμονή στο κρεβάτι.

πηγή: homeopathycare.gr