Η αναγνώριση από την Ελβετία της ολιστικής ιατρικής ανοίγει νέους ορίζοντες για την ευρύτερη καταξίωσή της.

 Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξομοίωση και εξίσωση πέντε εναλλακτικών μορφών ιατρικής με τη συμβατική ιατρική. Συγκεκριμένα, η ομοιοπαθητική, η ολιστική ιατρική, η φυτοθεραπεία, ο βελονισμός και η παραδοσιακή κινεζική ιατρική θα αποκτήσουν το ίδιο καθεστώς με τη συμβατική ιατρική από τον Μάιο του 2017 σε σχέση με τις παροχές ασφάλισης. Η απόφαση αυτή υπήρξε αποτέλεσμα δημοψηφίσματος, στο οποίο οι κάτοικοι της χώρας αποφάνθηκαν υπέρ των εναλλακτικών αυτών μορφών θεραπείας. 

Αρχικά, η απόφαση έχει ισχύ για τη δοκιμαστική εξαετία 2012-2017, έως ότου αποδειχθεί πλήρως η αποτελεσματικότητα, η αποδοτικότητα και η καταλληλότητά τους. Πρόκειται ασφαλώς για μια δικαίωση των εναλλακτικών μορφών θεραπείας και της ολιστικής ιατρικής, που ανοίγει νέα δεδομένα διεθνώς για την ευρύτερη αποδοχή τους. 

 

Πηγή: https://www.swissinfo.ch

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.