Το gelsemium χορηγείται σε περιπτώσεις όπου η διάρροια εμφανίζεται από τον φόβο κάποιου γεγονότος που θα επακολουθήσει.

Η συνηθέστερη αιτία της διάρροιας είναι η λοίμωξη του εντέρου από ιό. Διαρκεί δύο με τρεις ημέρες και αντιμετωπίζεται εύκολα με την κατάλληλη ομοιοπαθητική αγωγή. 

Veratrum album: Για περιπτώσεις πάρα πολύ έντονης διάρροιας, που συνοδεύονται συχνά και από εμετό. Το άτομο παρουσιάζει κρύο ιδρώτα,  κράμπες στα άκρα και θέλει να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες κρύου νερού.

Colocynthis: Ενδείκνυται σε περιπτώσεις με κοιλιακό άλγος και εμετό όταν ο πόνος επιδεινώνεται. Χορηγείται σε άτομα που έχουν έντονη την αίσθηση του δικαίου και υποφέρουν όταν δεν αποδίδεται δικαιοσύνη.

Arsenicum: Όταν το άτομο είναι ανήσυχο, εξαντλημένο και φοβισμένο, ενώ  αισθάνεται και έντονους πόνους στην κοιλιά. Το στομάχι είναι βαρύ, υπάρχει αίσθημα δίψας, και το κρύο φαγητό ή ποτό επιβαρύνει την κατάσταση. 

Gelsemium: Σε περιπτώσεις όπου διάρροια εμφανίζεται από την προσδοκία κάποιου γεγονότος, όχι απαραίτητα δυσάρεστου. Το άτομο φοβάται γενικώς τις δοκιμασίες στη ζωή του και νιώθει τρόμο στη σκέψη απότομων μεταβολών. 

Podophyllum: Όταν η διάρροια εμφανίζεται νωρίς το πρωί και μετά το φαγητό. Η ζέστη και το δίπλωμα του σώματος στα δύο προσφέρουν ανακούφιση στον πάσχοντα. 

 

Πηγή: http://www.homeopathycenter.org
 
Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστά τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.