Η ομοιοπαθητική θεραπεύει γρήγορα και φυσικά τα κοψίματα, τις γρατζουνιές και τις ανοιχτές πληγές.

Η ομοιοπαθητική θεραπεύει γρήγορα και φυσικά τα κοψίματα, τις γρατζουνιές και τις ανοιχτές πληγές, από τις οποίες πολύ συχνά ταλαιπωρούμαστε. Ο τόπος παιχνιδιού για τα παιδιά και η κουζίνα για τις γυναίκες αποτελούν χώρους υψηλού κινδύνου. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, η ομοιοπαθητική δίνει τη λύση, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε αγωγές με αλλοπαθητικά φάρμακα. 

Calendula: Χορηγείται σε περιπτώσεις αιμορραγίας των τριχοειδών αγγείων, καθώς και σε ανοιχτές πληγές που παρουσιάζουν φλεγμονή και ο πάσχων ανεβάζει πυρετό. Ιδανικό και για περιπτώσεις που η μόλυνση είναι σε αρχικό στάδιο, με πύον υπόλευκο. 

Staphysagria: Ενδείκνυται για κοψίματα από μαχαίρι, πληγές που αργούν να επουλωθούν, βαθιές τομές. 

Phosphorus: Για τις πληγές εκείνες που παρουσιάζουν εκ νέου αιμορραγία, ενώ δείχνουν να έχουν θρέψει και επουλωθεί.  Συνιστάται επίσης και σε ρινορραγίες, όπως και σε ακατάσχετες αιμορραγίες. Πολλές φορές, ο πάσχων έχει έντονο το αίσθημα της δίψας.

 

Πηγή: http://www.homeopathycenter.org 

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστά τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.