Στην περίπτωση των χρόνιων φοβιών, ο ομοιοπαθητικός γιατρός μας είναι ο κατάλληλος για να παράσχει την ενδεδειγμένη αγωγή.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθουμε κατά καιρούς έντονο άγχος ή φοβίες. Είμαστε άνθρωποι και όχι άψυχες μηχανές, επομένως οι καταστάσεις που βιώνουμε μας επηρεάζουν και ψυχικά και συναισθηματικά. Στην περίπτωση των χρόνιων φοβιών, ο ομοιοπαθητικός -και ενδεχομένως ο ψυχολόγος μας- είναι ο κατάλληλος για να παράσχει την ενδεδειγμένη αγωγή. 

Aconite: Συνιστάται σε οξείες καταστάσεις, όταν το άτομο καταλαμβάνεται από φόβο θανάτου και οι σφυγμοί και η αναπνοή του γίνονται πολύ έντονοι.

Argentum nitricum: Όταν οι φόβοι σχετίζονται με κλειστούς χώρους και ύψη, ενώ τον πάσχοντα απασχολεί έντονα το θέμα της υγείας του. Το άτομο επιθυμεί να καταναλώνει γλυκά και αλάτι, και καταβάλλεται από μεγάλο άγχος πριν από συναντήσεις και προγραμματισμένα ραντεβού.

Stramonium: Χορηγείται σε άτομα που ξυπνούν έντρομα τη νύχτα, καταλαμβάνονται απο υπερβολικό άγχος και αισθάνονται μόνα και εγκατελελειμμένα. 

Arsenicum album: Ο πάσχων διακρίνεται από έντονη ανησυχία για τα μέλη της οικογένειάς του, ανησυχεί υπερβολικά για την ασφάλειά τους, καθώς και για την ασφάλεια της προσωπικής του περιουσίας.

Pulsatilla: Χορηγείται σε άτομα που φοβούνται την απόρριψη και η γνώμη των άλλων έχει καθοριστική σημασία για αυτά.  

Lycopodium: Για άτομα που πάσχουν από έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους. Η ανάληψη ευθύνης τούς προκαλεί μεγάλο άγχος, και εξ αυτού μπορούν να γίνουν επιθετικοί, να παρουσιάσουν πεπτικά και σεξουαλικά προβλήματα και να φοβούνται υπερβολικά την παραμονή στους κλειστούς χώρους.

Silica: Ιδανικό για όσους φοβούνται την έκθεση και ομιλία μπροστά σε κοινό. Ο φόβος της αποτυχίας τούς οδηγεί σε υπερβολές στην εργασία τους, ενώ πάντοτε αποζητούν τη συμπάθεια των παρευρισκομένων.

Gelsemium: Χορηγείται σε άτομα ανήσυχα και δειλά, που φοβούνται ότι θα χάσουν τον έλεγχο των πραγμάτων. Έχουν αγοραφοβία, ρίγη και διάρροια, και ησυχάζουν όταν βρίσκονται σε περιβάλλον φωτεινό και ήσυχο.

 

Πηγή: http://www.homeopathycenter.org
 
Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστά τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.