Το aconite είναι το βασικό φάρμακο κατά του κοκίτη.

Ο κοκίτης προκαλεί έντονο, παροξυσμικό βήχα που μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δυσκολεύοντας παράλληλα την αναπνοή.  Και εδώ η ομοιοπαθητική λειτουργεί πολύ καλά και προσφέρει ανακούφιση στο παιδί που υποφέρει.

Aconite: Είναι το βασικό φάρμακο κατά του κοκίτη και πολλές φορές, αν χορηγηθεί σωστά, δεν χρειάζεται άλλη αγωγή. Χορηγείται όταν υπάρχει υψηλός πυρετός, ξηροδερμία, και όταν το παιδί παρουσιάζει έντονα σημάδια ανησυχίας. Ο βήχας είναι βραχνός και ξηρός. 

Spongia: Χορηγείται όταν ο βήχας είναι ξηρός, συριστικός και πολύ επίμονος.

Bromine: Συνιστάται όταν ο βήχας είναι έντονος και ασφυκτικός, με σπασμούς του λάρυγγα. Το παιδί δυσκολεύεται πολύ να αναπνεύσει, λαχανιάζει και είναι ζεστό στο πρόσωπο. 

Hepar Sulph: Ιδανικό όταν ο βήχας ακούγεται σαν κροτάλισμα και επιδεινώνεται όταν ξημερώνει. Ο ασθενής δεν ανεβάζει θερμοκρασία και νιώθει καλύτερα όταν ο αέρας είναι ζεστός και υγρός. 

Arsenicum album: Χορηγείται όταν ο βήχας γίνεται ιδιαίτερα έντονος μετά τα μεσάνυχτα. Η αναπνοή από τη μύτη είναι αδύνατη, η δίψα έντονη και, παρ’ όλα αυτά, ο ασθενής εμφανίζει επιδείνωση όταν πιει νερό.

 

Πηγή: http://www.homeopathycenter.org
 
Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.