Το lachesis χορηγείται όταν οι καλόγηροι αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και έχουν γαλαζωπό ή μπλε χρώμα.

Οι καλόγηροι (ή δοθιήνες) είναι εντοπισμένες δερματικές λοιμώξεις που πρωτοεμφανίζονται συνήθως ως μικρά, κόκκινα εξογκώματα, γεμίζουν στη συνέχεια με πύον και είναι αρκετά επώδυνοι καθώς μεγαλώνουν. Τα σημεία που «χτυπούν» συχνότερα είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, οι μασχάλες και οι ώμοι, χωρίς να αποκλείεται οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από μέρους μας όταν συνοδεύονται από πυρετό ή όταν δεν σπάνε μετά από πάροδο 8-10 ημερών. Η ομοιοπαθητική τούς αντιμετωπίζει αποτελεσματικά με τα ακόλουθα φάρμακα: 

Arnica Montana: Ιδανική για μικρούς καλόγηρους που βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον και προξενούν πόνο στο άγγιγμα.

Belladonna: Συνιστάται όταν υπάρχει πρήξιμο των αδένων στις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα. Το άτομο βρίσκεται συνήθως σε υπερδιέγερση και παρουσιάζει υπέρμετρη ευαισθησία στον θόρυβο και το φως.

Lachesis: Χορηγείται όταν οι καλόγηροι αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και έχουν γαλαζωπό ή μπλε χρώμα. Εμφανίζονται συνήθως στην αριστερή πλευρά του σώματος και επεκτείνονται προς τη δεξιά. Το άτομο παρουσιάζει συνήθως δυσανεξία στη ζέστη και είναι πολύ ευερέθιστο. 

Silica: Όταν οι καλόγηροι συνοδεύονται και από διόγκωση των αδένων. Χρησιμοποιείται συχνά για το άνοιγμα και την ανακούφιση από το πύον. 

Sulphur: Αυτή η θεραπεία είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις επανεμφάνισης των καλόγηρων με συμπτώματα καύσου και ερυθρότητας. 

Hepar sulphuricum: Για τις περιπτώσεις εκείνες που το άτομο είναι πολύ ευέξαπτο έως και βίαιο, ενώ ενδέχεται και να κρυώνει υπερβολικά. Χρησιμοποιείται και όταν ο καλόγηρος δεν ανοίγει ώστε να φύγει το πύον. 

 

Πηγή: http://www.homeopathycenter.org

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.