Προβλήματα με το γάλα κατά τον θηλασμό; Η ομοιοπαθητική είναι εδώ!

Η ομοιοπαθητική έχει τις απαντήσεις όταν παρουσιάζονται προβλήματα με το γάλα της μητέρας που θηλάζει και με την ποσότητά του. Δεν χρειάζεται όμως ανησυχία, καθώς όλες οι περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Calcarea carb: Συνιστάται όταν το στήθος είναι ζεστό και πρησμένο, με άτονο χρώμα. Η μητέρα παραπονείται ότι κρυώνει, ενώ παράλληλα ιδρώνει. Το γάλα μπορεί να είναι υδαρές σε μεγάλη ποσότητα ή, αντίθετα, ανεπαρκές. Η γυναίκα έχει ισχυρή επιθυμία για αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Η ζέστη την κάνει να αισθάνεται καλύτερα.

Pulsatilla: Όταν το μητρικό γάλα είναι υδαρές, όταν υπάρχει υπερβολική ποσότητα ή όταν είναι μπλοκαρισμένο. Ο συγκεκριμένος τύπος γυναίκας είναι ζεστός σαν άνθρωπος, υποχωρητικός από τη φύση του και κλαίει εύκολα, πράγμα που μπορεί να συμβεί και ενώ θηλάζει το μωρό. Αισθάνεται πολύ καλύτερα σε ανοικτό χώρο και σπάνια διψάει.

Ricinus communis: Βοηθά στην αύξηση του γάλακτος. Χρειάζεται προσοχή γιατί με διαφορετική αραίωση και ομοιοπαθητική δυναμοποίηση ενεργεί διαφορετικά στον οργανισμό: μπορεί να βελτιώσει την έκκριση του γάλακτος ή να την μειώσει. Γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται και για τον απογαλακτισμό.

Απογαλακτισμός

Ο απογαλακτισμός είναι πάντοτε μια προσωπική απόφαση και πρέπει να γίνεται σταδιακά. Είναι μια διαδικασία εύκολη και ανώδυνη με τη βοήθεια της ομοιοπαθητικής. Το Lac caninum χρησιμοποιείται με δραστικότητα 30C, η Pulsatilla επίσης με δραστικότητα 30C και για το Ricinus communis αναφερθήκαμε παραπάνω.

 

Πηγή: http://www.homeopathycenter.org

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.