Η νοσταλγία μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στον ψυχισμό μας, τις οποίες η ομοιοπαθητική μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. 

Ας θυμόμαστε πάντα ότι η ομοιοπαθητική θεραπεύει συνολικά και όχι μόνο τα συμπτώματα, ενώ έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική και στην αντιμετώπιση επώδυνων ψυχικών καταστάσεων. Όταν βρισκόμαστε μακριά από το σπίτι, την οικογένεια ή τον τόπο καταγωγής μας, η νοσταλγία μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στον ψυχισμό μας, τις οποίες η ομοιοπαθητική μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. 

Aurum metallicum: Είναι το κατ’ εξοχήν φάρμακο για τη θλίψη, τη νοσταλγία και τη μελαγχολία. Ο ασθενής που χρειάζεται aurum αισθάνεται εγκαταλελειμμένος και πιστεύει ότι ευθύνεται ο ίδιος γι’ αυτό. Είναι συνήθως οξύθυμος και ολιγόλογος και επιζητά πάντα να βρίσκεται σε ανοιχτούς χώρους. 

Belladonna: Συνιστάται για άτομα που έχουν έντονα συναισθήματα νοσταλγίας και ταλαιπωρούνται από εφιάλτες, ταράσσονται εύκολα και μπορούν να γίνουν βίαιοι ανά πάσα στιγμή. Αισθάνονται άσχημα στο δυνατό φως, τους θορύβους και στη σωματική επαφή, ενώ μπορεί να παρουσιάζουν και ερυθρότητα στο πρόσωπο ή να ανεβάζουν απότομο πυρετό. 

Capsicum annuum: Ιδανικό όταν η νοσταλγία συνοδεύεται από αϋπνία και ερυθρότητα στα μάγουλα. Το άτομο επιζητεί τη μοναξιά και παρουσιάζει αδυναμία συγκέντρωσης. Παιδιά που χρειάζονται αυτή τη θεραπεία δυσκολεύονται να σπουδάσουν ή να εργαστούν μακριά από το οικείο τους περιβάλλον και επιθυμούν να γυρίσουν σπίτι τους.

Gelsemium: Χορηγείται σε άτομα που βρίσκονται μακριά από το οικείο τους περιβάλλον για πρώτη φορά ή σε επαγγελματίες που βρίσκονται μακριά από την έδρα τους για κάποιο σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού.

Ignatia: Για περιπτώσεις που το άτομο είναι εξαιρετικά ταραγμένο και αναστατωμένο, σε βαθμό υστερίας. Ο καφές ή ο κρύος αέρας επιδεινώνει την κατάστασή τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζεται πονοκέφαλος ή πυρετός. Αναστενάζουν πολύ συχνά και αισθάνονται πως τίποτε δεν τους αφορά. 

Phosphoricum Acidum: Όταν το άτομο βρίσκεται σε βαθιά απόγνωση και βιώνει βαθιά απελπισία, αν και επιφανειακά δείχνει αδιαφορία και αυτοκυριαρχία. Η νοσταλγία το οδηγεί σε παραίτηση, ανορεξία και αγωνία για το μέλλον του.

 

Ελεύθερη απόδοση από άρθρο στο homeopathycenter.org 

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.