Το γαληνικό φαρμακείο δίνει στο φάρμακο τη γεύση της αρεσκείας μας!

Πολλές φορές, οι ασθενείς έχουν τεράστια δυσκολία ή αρνούνται να πάρουν κάποιο φάρμακο επειδή έχει άσχημη ή πικρή γεύση. Συναντάμε συχνά τέτοιες περιπτώσεις σε παιδιά που δύσκολα συμβιβάζονται με την πικρή ή στυφή γεύση κάποιων φαρμάκων. 

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα γαληνικά σκευάσματα και να λυθεί… ήρεμα και απλά. Κάθε ασθενής είναι μοναδικός, κάποιες γεύσεις τις ανέχεται, κάποιες άλλες όχι. Προσθέτοντας άρωμα στο σκεύασμα, διευκολύνουμε τη χορήγησή του στον πάσχοντα. Το γαληνικό φαρμακείο έχει πρόσβαση σε πολλούς συνδυασμούς αρωμάτων που ενισχύουν τη γεύση και το χρώμα ενός φαρμάκου για να καταστήσουν ευκολότερη τη λήψη του. Για τα παιδιά προτιμώνται γεύσεις όπως το καρπούζι, η τσικλόφουσκα και η σοκολάτα. Για ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας που πάσχουν από κάποια χρόνια ασθένεια ή έχουν αναπτύξει δυσανεξία στις γλυκές γεύσεις ή, ακόμα, οι πικρές γεύσεις τους προκαλούν τάση για εμετό, δίνουμε στο γαληνικό σκεύασμα τη γεύση που επιθυμούν ή καθιστούμε εντελώς ουδέτερη τη γεύση του. Σημειωτέον ότι οι γεύσεις των γαληνικών σκευασμάτων δεν περιέχουν ζάχαρη ούτε χρωστικές ουσίες, επομένως δεν επιβαρύνουν σε καμία περίπτωση τον οργανισμό.

Με την ίδια λογική αντιμετωπίζουμε και τη χορήγηση φαρμάκων στα ζώα. Στις γάτες, δεν αρέσουν τα χάπια, αλλά τρελαίνονται για ψάρια. Τα σκυλιά θα έπαιρναν ευχαρίστως ένα φάρμακο αν είχε γεύση κοτόπουλου. Το γαληνικό φαρμακείο μπορεί να προσαρμόσει τη γεύση ενός φαρμάκου για να ταιριάζει με τις προτιμήσεις κάθε ζώου. Βοδινό ή κοτόπουλο για τους σκύλους, ψάρι ή συκώτι για τις γάτες. μήλο ή καρότο για τα άλογα. Όποιο κι αν είναι το κατοικίδιό σας - παπαγάλος, καρδερίνα ή χάμστερ- ο φαρμακοποιός σας θα βρει τη λύση για να πάρει το φάρμακο που του συνταγογράφησε ο κτηνίατρος.

Τα γαληνικά σκευάσματα μας βοηθούν να απαλλαγούμε από την αντίληψη ότι τα φάρμακα έχουν αναγκαστικά άσχημη γεύση και διευκολύνουν μεγάλες ομάδες πληθυσμού στη λήψη τους με άνετο και ευχάριστο τρόπο.

 

Πηγή: http://www.pccarx.com

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.