Η ομοιοπαθητική θεραπευτική και οι εναλλακτικές θεραπείες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στο να επιτύχουμε έναν απολαυστικό ύπνο.

Η ετήσια έρευνα του NHIS (National Health Interview Survey) αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν κάποια μορφή συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής για να αντιμετωπίσουν την αϋπνία.

Σε 31.000 ενήλικες που ρωτήθηκαν, το 17% των ενηλίκων ανέφεραν προβλήματα στον ύπνο ή εμφάνιση αϋπνίας. Από όσους χρησιμοποιούν την εναλλακτική ιατρική, το 65% βασίζεται σε φυτικές θεραπείες και το 39% σε  θεραπείες και τεχνικές χαλάρωσης του νου και του σώματος. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν φυτικές θεραπείες ή θεραπείες χαλάρωσης για την αϋπνία ανέφεραν ότι τις βρίσκουν αρκετά αποτελεσματικές. Παράλληλα, το 64% των πασχόντων από αϋπνία θεωρούν ότι έχει ενδιαφέρον να συνδυάσουν τη συμβατική θεραπεία με κάποια εναλλακτική.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τη σύνδεση μεταξύ των προβλημάτων στον ύπνο και σημαντικών παθήσεων του οργανισμού και συμπέραναν ότι η υπέρταση, η καρδιακή ανεπάρκεια, το άγχος, η κατάθλιψη και η παχυσαρκία σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την αϋπνία. Άλλα βασικά σημεία της έρευνας αναφέρουν:

* Το 60% όσων παρουσιάζουν προβλήματα στον ύπνο είναι γυναίκες.

* Οι διαταραχές του ύπνου εμφανίζονται κυρίως στη μέση ηλικία (45-64 ετών) και κορυφώνονται εκ νέου σε άτομα 85 ετών και άνω.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι η ομοιοπαθητική θεραπευτική και οι εναλλακτικές θεραπείες μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα αποτελεσματικές στο να επιτύχουμε έναν απολαυστικό ύπνο. Η βαλεριάνα, το λουλούδι του πάθους, το ρέισι είναι μερικά μόνο από τα όπλα που διαθέτει η φύση και η μη συμβατική ιατρική για να μας χαρίζουν ύπνο βαθύ και αδιατάρακτο.

 

Πηγή: http://www.sciencedaily.com 

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.