Είμαστε στην εξοχή ή στο μπαλκόνι ενός σπιτιού και αντιλαμβανόμαστε ότι μας έχουν τσιμπήσει τα κουνούπια. Όμως, δεν έχουμε προμηθευτεί τις κατάλληλες λοσιόν και κρέμες για να αντιμετωπίσουμε ούτε το οίδημα, αλλά ούτε και τη φαγούρα.

Τα συμπτώματα γίνονται ενοχλητικά όσο περνά η ώρα και μπορούν να μας χαλάσουν τις διακοπές. Τι κάνουμε; Κι όμως, υπάρχουν ορισμένες σπιτικές, φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση:

 

– Λεμόνι: Προσφέρει φυσικά αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και αναισθητικές ιδιότητες που θα σας φανούν χρήσιμες ως φυσική θεραπεία στα τσιμπήματα. Απλώς κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε ελαφριά για στιγμιαία ανακούφιση.

 

– Αλόη βέρα: Περιέχει πάνω από 130 ενεργά συστατικά και πάνω από 30 αμινοξέα που ωφελούν την επιδερμίδα. Αποτελεί επίσης φυσικό αντισηπτικό φορέα που σημαίνει ότι ανακουφίζει από τη φαγούρα και το οίδημα.

 

– Μαγειρική σόδα: Έχει αντιφλεγμονώδη οφέλη, που ανακουφίζει από τα ενοχλητικά συμπτώματα. Απλώς αναμίξτε μία κουταλιά μαγειρική σόδα με λίγο νερό για να δημιουργήσετε μια πάστα. Αλείψτε και αφήστε το για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε.

 

– Μέλι: Μία από τις καλύτερες φυσικές επιλογές. Έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ρίξτε μια σταγόνα πάνω στο οίδημα για στιγμιαία άμεση ανακούφιση.

 

– Σκόρδο: Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην επούλωση πληγών. Εφαρμόστε λίγο λιωμένο σκόρδο απευθείας πάνω στο τσίμπημα. Αφήστε το για λίγα λεπτά και θα κάνει θαύματα.

 

– Πάγος: Ακόμα ένας απλός, αλλά αποτελεσματικός τρόπος να πετύχουμε άμεση ανακούφιση. Η χαμηλή θερμοκρασία περιορίζει τη φλεγμονή και αναισθητοποιεί την περιοχή.

 

– Μηλόξιδο: Κοινή φυσική θεραπεία για ποικίλα προβλήματα, όπως και ανακούφιση από το τσίμπημα εντόμων. Περιέχει τόσο αντιφλεγμονώδεις, όσο και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που καθιστούν το μηλόξιδο εξαιρετική επιλογή για την απολύμανση και την ανακούφιση. Αν έχετε τσιμπήματα σε όλο το σώμα, είναι καλύτερο να προσθέσετε 2-3 φλιτζάνια μηλόξιδου σε ένα ζεστό μπάνιο και να μπείτε για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αν έχετε λίγα, απλώς μουσκέψτε λίγο βαμβάκι σε ξίδι και ακουμπήστε το ελαφρά σε τσιμπήματα.

 

Πηγή : thehealthy.com