Το Σιάτσου προσφέρει χαλάρωση και, παράλληλα, βοηθά στη θεραπεία ποικίλων προβλημάτων υγείας.

Το Σιάτσου, η παγκόσμια δημοφιλής τεχνική μασάζ, εμφανίστηκε στην Ιαπωνία τον 6ο αιώνα από έναν βουδιστή μοναχό. Η λέξη «Σιάτσου» (shiatsu) κυριολεκτικά σημαίνει «πίεση με τα δάχτυλα» και βασίζεται στην παραδοσιακή κινεζική και ιαπωνική ιατρική, η οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα υγείας και τις ασθένειες ως αποτέλεσμα της ανισορροπίας της ενέργειας του σώματος. Οι θεραπευτές Σιάτσου χρησιμοποιούν τα δάχτυλα, τους αντίχειρες και τις παλάμες τους για να ασκήσουν πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς. Ορισμένοι επικεντρώνονται στα σημεία του βελονισμού, άλλοι στο σώμα και στην αποκατάσταση της ροής της ενέργειας και του Κι. 

Η θεραπεία Σιάτσου προσφέρει χαλάρωση, αλλά παράλληλα βοηθά και στη θεραπεία ποικίλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, όπως διαστρέμματα, αρθρίτιδα, μυοσκελετικά προβλήματα, πόνοι στον αυχένα και την πλάτη, βρογχίτιδα, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, άγχος και αϋπνία.

Βοηθά επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βελτιώνει το κυκλοφορικό και επιδρά θετικά στην ορμονική λειτουργία. Κάθε συνεδρία Σιάτσου διαρκεί περίπου μία ώρα, με τον ασθενή ξαπλωμένο σε στρώμα (φουτόν) και ντυμένο με άνετα ρούχα.

Το Σιάτσου παρουσιάζει μεγάλη εξάπλωση ανά τον κόσμο και πολλοί ασθενείς το επιλέγουν ως μια φυσική προσέγγιση για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, που παράλληλα παρέχει ψυχική και σωματική ευεξία.

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.