Κάθε πέτρα έχει διαφορετικές ιδιότητες, ανάλογα με τις χρωματικές και τις μοριακές δονήσεις της.

Λιθοθεραπεία είναι η χρήση των λίθων, πολύτιμων και μη, για θεραπευτικούς σκοπούς. Επιπλέον, οι λίθοι μπορούν να βοηθήσουν την ισορροπία του σώματος και του νου για την επίτευξη της βέλτιστης υγείας.

Κάθε πέτρα έχει διαφορετικές ιδιότητες, ανάλογα με τις χρωματικές και τις μοριακές δονήσεις της.

Αχάτης: Χρησιμοποιείται κατά του στρες και βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος. Ο μπλε αχάτης χαλαρώνει, ενώ ο κόκκινος δίνει ενέργεια.

Κεχριμπάρι: Για τους Κινέζους, το κεχριμπάρι είναι μια πέτρα που περιέχει την ουσία της ζωής, ενώ οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν για θρησκευτικούς και ιατρικούς σκοπούς. Απορροφά την αρνητική ενέργεια και ενισχύει το όργανο πάνω στο οποίο τοποθετείται.

Ακουαμαρίνα: Όπως κι ο αχάτης, χρησιμεύει κατά του στρες και ευνοεί την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς.

Χαλαζίας ή ορεία κρύσταλλος: Στην αρχαιότητα χρησιμοποιήθηκε ως μαγική πέτρα. Δίνει ενέργεια και εξαγνίζει. Λέγεται ότι έχει αποτέλεσμα στα πάντα, από την ανακούφιση του πόνου ως την εναρμόνιση με το περιβάλλον μας.

Κοράλι: Χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την κυκλοφορία, ενώ τονώνει τον ενθουσιασμό και την αποφασιστικότητά μας.

Σμαράγδι: Θεραπεύει τις διαταραχές του ύπνου. Βελτιώνει τη μνήμη και τη γονιμότητα. Εξαγνίζει το περιβάλλον, απομακρύνοντας την αρνητική ενέργεια.

Νεφρίτης: Πέτρα που προστατεύει, σύμφωνα με τους Κινέζους. Προσφέρει σωματική και συναισθηματική δύναμη και ευεξία. Συνδέεται επίσης με τη μακροζωία και με την επιτυχία στις επιχειρήσεις.

Γρανίτης: Έχει αφροδισιακές ιδιότητες. Ο γρανίτης προσελκύει την αγάπη και είναι χρήσιμος στη βελτίωση των κοινωνικών σχέσεων. Παράλληλα, βοηθά τη γονιμότητα και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Λάπις λάζουλι: Χρήσιμος για το άγχος, προάγει την καλή διάθεση και τις φιλικές σχέσεις. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και αντιμετωπίζει τους επαναλαμβανόμενους πονοκεφάλους.

Μάτι της τίγρης: Βοηθά στη συγκέντρωση και ρυθμίζει την ενέργειά μας και την καλή διάθεση.

Μαλαχίτης: Καθαρίζει το συκώτι και αποτρέπει κράμπες. Δίνει ηρεμία και ισορροπία. Μπορεί να τοποθετηθεί στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

Όνυχας: Ευεργετικός σε περιπτώσεις κατάθλιψης, καταπολεμά τον φόβο για το άγνωστο και ισορροπεί το μυαλό.

Μαργαριτάρι: Βοηθά στη ρύθμιση των γυναικείων αναπαραγωγικών λειτουργιών. Δίνει γλυκύτητα και ηρεμία, γι’ αυτό και θεωρείται γυναικείος λίθος.

 
Πηγή: http://en.biomanantial.com

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.