Διαλογισμός, γιόγκα, χαλαρωτικό μασάζ ή αναπνευστικές ασκήσεις βοηθούν στην ανακούφιση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Οι ορμονικές αλλαγές πιστεύεται ότι είναι η αιτία των προεμμηνορροϊκών συμπτωμάτων που επηρεάζουν αρκετές γυναίκες. Τα συμπτώματα επιφέρουν συνήθως αλλαγές στη διάθεση της γυναίκας, κοιλιακή διόγκωση, ευαισθησία στο στήθος, κεφαλαλγία, κατακράτηση υγρών, κατάθλιψη. Τι προτείνουμε λοιπόν;

Προσοχή στη διατροφή. Χρειάζεται ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, με προβάδισμα στα φρούτα, στα λαχανικά και στα δημητριακά ολικής αλέσεως. Προτιμήστε τα άπαχα κρέατα, τα ψάρια και τα πουλερικά, και αποφεύγετε όσο μπορείτε τα γλυκά.

Πίνετε πολύ νερό. Το νερό ωφελεί, αλλά για να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών προσπαθήστε να τρώτε λίγο λιγότερο αλάτι. Κρατηθείτε επίσης μακριά από τα οινοπνευματώδη ποτά και τα καφεϊνούχα ροφήματα.

Καταπολεμήστε το άγχος. Χρησιμοποιήστε όποια τεχνική σας ταιριάζει καλύτερα και είστε εξοικειωμένη μαζί της για να μειώσετε το στρες. Μπορεί να είναι ο διαλογισμός, η γιόγκα, το χαλαρωτικό μασάζ ή οι αναπνευστικές ασκήσεις.

Ασκηθείτε. Η τακτική άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμά το στρες και βοηθά στην παραγωγή ενδορφινών που ανεβάζουν τη διάθεσή μας. 

Πιπέρι; Γιατί όχι;

Διαλύστε μια πρέζα μαύρο πιπέρι σε μια κουταλιά της σούπας αλόη βέρα και πάρτε το 2-3 φορές την ημέρα 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα τις ημέρες πριν από την περίοδό σας.

Αφεψήματα που βοηθούν. Φασκόμηλο, βαλεριάνα, κανέλα και χαμομήλι σας βοηθούν να χαλαρώσετε και καταπολεμούν τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Ζεστά ή κρύα επιθέματα. Ανάλογα με τη γυναίκα, ένα ζεστό ή κρύο επίθεμα ανακουφίζει δραστικά από κράμπες και πόνους. Προσοχή μόνο στα κρύα επιθέματα, γιατί ο πάγος δεν πρέπει να εφάπτεται με το δέρμα. 

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.