Για το ροχαλητό, ανακατέψτε και πιείτε πριν κοιμηθείτε δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι με χυμό λεμονιού.

Το ροχαλητό; Από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορούν να μας συμβούν, ειδικά αν μοιραζόμαστε το κρεβάτι του ανθρώπου που ροχαλίζει! Όσο κι αν φαίνεται αθώο, το ροχαλητό εμποδίζει την απόλαυση του ποιοτικού ύπνου, δημιουργεί εντάσεις, επηρεάζει τη διάθεση και την παραγωγικότητά μας, μέχρι που χαλάει και... σχέσεις!

Ορισμένες απλές συμβουλές για τον περιορισμό ή την εξάλειψη του ροχαλητού είναι οι ακόλουθες: 

• Αποφεύγετε τα μεγάλα και βαριά γεύματα πριν από την κατάκλιση το βράδυ.

• Τρώτε τουλάχιστον 3,5 ώρες πριν ξαπλώσετε.

• Αποφύγετε το αλκοόλ πριν πάτε για ύπνο.

• Χάστε βάρος, αν είστε υπέρβαροι.

• Περιορίστε όσο μπορείτε τη σκόνη στο δωμάτιό σας.

Παράλληλα, μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω συμβουλές, και είμαστε βέβαιοι ότι θα δείτε θετικά αποτελέσματα.

Ρόφημα με μέλι και λεμόνι. Το μέλι χαλαρώνει και μαλακώνει τον λαιμό, γι’ αυτό ανακατέψτε και πιείτε πριν κοιμηθείτε δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι και χυμό λεμονιού.

Αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Αν έχετε υγραντήρα, προσθέστε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, αν δεν έχετε ψεκάστε το προσκέφαλό σας. Ο ευκάλυπτος ανοίγει τις αναπνευστικές οδούς ενόσω κοιμάστε.

Επιστρατεύστε ένα κρεμμύδι! Κόψτε ένα κρεμμύδι, βρέξτε το με νερό και βάλτε το δίπλα σας όταν κοιμάστε. Η οσμή του βοηθά τις αναπνευστικές οδούς να παραμένουν ανοιχτές και καταπολεμά το ροχαλητό. 

Επιπλέον: Τοποθετήστε ψηλότερα από το συνηθισμένο το μαξιλάρι σας και αποφύγετε την ύπτια στάση. Είναι καλύτερα να κοιμάστε στο πλευρό σας.

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.