Οι γλυκοπατάτες, τα καρότα, το καλαμπόκι και η κολοκύθα είναι οι φίλοι του παγκρέατος.

Το πάγκρεας είναι αδένας που αποτελεί μέρος του πεπτικού συστήματος και βρίσκεται στην κοιλιακή κοιλότητα πίσω από το στομάχι. Ο ρόλος του στην υγεία μας είναι κομβικός, καθώς είναι υπεύθυνο για την παραγωγή ινσουλίνης, αυξητικής ορμόνης και γλυκαγόνης. Το παγκρεατικό υγρό περιέχει ένζυμα που βοηθούν το έντερο στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και στη διάσπαση των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. Γι’ αυτό και διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πέψη.

Τα τρόφιμα που έχουν καταγραφεί ως φίλοι του παγκρέατος είναι τα ακόλουθα: 

Λάχανο

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ και προστατεύει από τον καρκίνο του παγκρέατος. 

Σπανάκι

Το σπανάκι περιέχει σίδηρο και βιταμίνη Β, συστατικά απαραίτητα για την καλή λειτουργία του παγκρέατος. 

Κεράσι

Είναι φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και υπεραλλυλική αλκοόλη, που συνδέονται με την πρόληψη του καρκίνου του παγκρέατος.

Σκόρδο

Μειώνει την ποσότητα του σακχάρου στο αίμα και βοηθά το πάγκρεας να παράγει επαρκή ποσότητα ινσουλίνης. 

Προβιοτικό γιαούρτι

Βοηθά αποτελεσματικά την πέψη, διευκολύνοντας τη λειτουργία του παγκρέατος και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Πορτοκαλί και κίτρινα λαχανικά

Οι γλυκοπατάτες, τα καρότα, το καλαμπόκι και η κολοκύθα καταγράφονται ως τα λαχανικά που δρουν ευεργετικά για το πάγκρεας. 

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.