Μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και την κακή χοληστερόλη, ο κόλιανδρος βελτιώνει σημαντικά την υγεία της καρδιάς.

Εκτός από αρωματικές και θρεπτικές ιδιότητες, ο κόλιανδρος έχει και ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες που είναι χρήσιμο να τις γνωρίζουμε όταν τον απολαμβάνουμε στη σούπα ή το φαγητό μας.

Μειώνει το οξειδωτικό στρες

Λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων, ο κόλιανδρος μειώνει το οξειδωτικό στρες που συνδέεται με μια σειρά ασθενειών, όπως η αρθρίτιδα, οι καρδιακές παθήσεις, το Αλτσχάιμερ.

Ρίχνει την πίεση του αίματος

Ο κόλιανδρος ρυθμίζει τα επίπεδα του νατρίου και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Προλαμβάνει καρδιαγγειακές παθήσεις

Μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και την κακή χοληστερόλη, ο κόλιανδρος βελτιώνει σημαντικά την υγεία της καρδιάς.

Καταπολεμά τον διαβήτη

Ο κόλιανδρος μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ρυθμίζει τα επίπεδα χοληστερόλης, και με τον τρόπο αυτό επενεργεί ευεργετικά στην πρόληψη του διαβήτη.

Βοηθά στις στομαχικές διαταραχές

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και διατροφής προκαλεί σωρεία στομαχικών διαταραχών: δυσπεψία, καούρα, φούσκωμα. Βοηθώντας στη διάσπαση των τροφών, ο κόλιανδρος αποδεικνύεται αποτελεσματικός και σε αυτή την περίπτωση. 

Προστατεύει το ουροποιητικό σύστημα

Με τις ισχυρές αντιβακτηριακές του ιδιότητες, ο κόλιανδρος προστατεύει αποτελεσματικά το ουροποιητικό σύστημα από μολύνσεις. 

Αφαιρεί τοξικά μέταλλα από το σώμα

Πολλά μέταλλα στους ιστούς του ανθρώπινου οργανισμού, όπως ο υδράργυρος και ο μόλυβδος, προκαλούν ορμονικές ανισορροπίες ή καρδιακές παθήσεις. Ο κόλιανδρος συντελεί αποφασιστικά στην αποτοξίνωση του σώματος.

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.