Ένα ποτήρι χυμό λεμόνι με λεβάντα τονώνει το ανοσοποιητικό, ειδικά τον χειμώνα. 

Αν στην παραδοσιακή λεμονάδα της μαμάς μας προσθέσουμε λίγη λεβάντα, θα εκπλαγούμε από τα αποτελέσματα. Άγχος, αϋπνία και πονοκέφαλοι καταπολεμούνται αποτελεσματικά με αυτό το εύγευστο και δροσιστικό ποτό.  Στίψτε 4 λεμόνια, προσθέστε μισή σταγόνα έλαιο λεβάντας και ανακατέψτε με 7 φλιτζάνια ζεστό νερό, προσθέτοντας στο τέλος και μέλι.

Άγχος

Ο συνδυασμός μαγνήσιου που περιέχεται στο λεμόνι και οι καταπραϋντικές ιδιότητες της λεβάντας συντελούν στη μείωση του άγχους και τη χαλάρωση των μυών και της καρδιάς. Παράλληλα, η λεβάντα αποτελεί την ιδεώδη συνταγή για τα άτομα που πάσχουν απο αϋπνία.

Πονοκέφαλος

Το μείγμα λεμονιού και λεβάντας δρα ανακουφιστικά στον πονοκέφαλο, τον  στομαχόπονο και στους πόνους των αρθρώσεων, καθώς το έλαιο της λεβάντας έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.

Ανοσοποιητικό σύστημα

Δεν λέμε κάτι καινούργιο, καθώς το λεμόνι είναι συνώνυμο με τη βιταμίνη C που αποτελεί τον νούμερο 1 σύμμαχο του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Προσθέστε και τις αντισηπτικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες της λεβάντας και παίρνετε τον τέλειο συνδυασμό! Ειδικά τον χειμώνα με τα κρυολογήματα και τη γρίπη, ένα ποτήρι χυμό λεμόνι με λεβάντα θωρακίζει τον οργανισμό. 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.