Το αιθέριο έλαιο του λεμονιού έχει παρατηρηθεί ότι δρα αποτελεσματικά και κατά της κυτταρίτιδας!

Λεβάντα

Από τα πιο δημοφιλή αιθέρια έλαια στην αγορά λόγω του αρώματός της και των αντι-στρες ιδιοτήτων της. Εξάγεται από τα άνθη του ομώνυμου φυτού με  απόσταξη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πάμπολλους τρόπους: προσθέτοντας μερικές σταγόνες στο μπάνιο σας, στη διάρκεια ενός μασάζ, ακόμα και στο μαξιλάρι σας πριν κοιμηθείτε για έναν αδιατάρακτο ύπνο. Η λεβάντα χρησιμοποιείται επίσης ως αντισηπτικό, αντικαταθλιπτικό, αποσμητικό και αποσυμφορητικό, αλλά χρειάζεται προσοχή από τα άτομα που εμφανίζουν αλλεργία στη χρήση της. 

Λεμόνι

Εκτιμάται ιδιαότερα για τη μυρωδιά του και τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες. Το έλαιο εξάγεται από τον φλοιό του με ψυχρή απόσταξη και θεωρείται ιδανικό για την τόνωση της ενέργειας και του οργανισμού γενικότερα. Βοηθά επίσης στους ερεθισμούς του δέρματος, στην πέψη, στα προβλήματα της κυκλοφορίας. Έχει μάλιστα παρατηρηθεί ότι δρα αποτελεσματικά και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας! Η χρήση του πάντως πρέπει να αποφεύγεται στον ήλιο.

Ματζουράνα

Η ματζουράνα (Origanum majorana) συγγενεύει με τη ρίγανη και φύεται στις χώρες της Μεσογείου. Το έλαιό της καλμάρει την υπερδιέγερση και είναι ιδανικό στην ανακούφιση από το άγχος. Βοηθά επίσης στα πεπτικά προβλήματα, στη δυσκοιλιότητα και τις κράμπες. Πολλοί θεραπευτές το χρησιμοποιούν και για την καταπολέμηση της κόπωσης και της κατάθλιψης, ενώ δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μέντα

Η μυρωδιά της και μόνο προσφέρει πνευματική εγρήγορση, βελτιώνει τη διάθεση και οξύνει τις αισθήσεις μας. Το αιθέριο έλαιο που προέρχεται από τη μέντα καταπολεμά επίσης ερεθισμούς και κοκκινίλες και βοηθά στην πέψη. Χρησιμοποιείται σε λοσιόν και έλαια για μασάζ, σε σταγόνες για το μπάνιο, ακόμη και σε στοματικά διαλύματα. Αν και μη τοξικό, το συστατικό μενθόλη ενδέχεται να μην είναι ανεκτό από κάποια άτομα, ενώ η χρήση πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.