Τα φρέσκα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, ο χυμός καρότου, βοηθούν στον καθαρισμό του εντέρου και την αποφυγή πονοκεφάλων.

Ο πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες, μεταξύ αυτών και η εντερική απόφραξη. Ακόμα και άτομα που δεν πάσχουν από δυσκοιλιότητα μπορεί να διατηρούν βλαπτικές ουσίες στο έντερό τους. Αυτό οφείλεται συνήθως στην κακή διατροφή, που αντί να βοηθά στον καθαρισμό του εντέρου εναποθέτει άχρηστες και βλαβερές ουσίες. Συστατικά και τροφές που συνήθως ευθύνονται για τέτοιες καταστάσεις είναι η υπερβολική κατανάλωση άσπρου αλευριού, η κατανάλωση λουκάνικων, τηγανητής πατάτας και γάλατος ζωικής προέλευσης σε μεγάλες ποσότητες. Η αλόγιστη κατανάλωσή τους οδηγεί σε συχνούς πονοκεφάλους και σε άλλες παθήσεις και αδυναμίες του σώματός μας.

Ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσουμε το έντερό μας είναι να πίνουμε πολύ φυσικό νερό, να καταναλώνουμε φρέσκα λαχανικά, και... να μην κάνουμε οικονομία στο ελαιόλαδο, το χυμό καρότου, την αλόη και τα προϊόντα από φύκια, ώστε σταδιακά οι βλαβερές ουσίες που είναι προσκολλημένες στο έντερο να αποβληθούν. Ακόμα δραστικότερη ενέργεια είναι η υιοθέτηση της χορτοφαγίας ή η θεραπεία με ελαφρώς αλατισμένο νερό. Καθαρίζοντας το έντερό μας, εξαλείφουμε και μια βασική αιτία των πονοκεφάλων που μας ταλαιπωρούν. 

Στην ολιστική αντιμετώπιση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρα από την εντερική μας λειτουργία, ο διανοητικός και συναισθηματικός παράγοντας είναι η βαθύτερη αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Η υπερβολική πίεση και το άγχος είναι από τις σημαντικότερες αιτίες των πονοκεφάλων. Γι’ αυτό και επιβάλλεται μια συνολική θεώρηση του τρόπου ζωής μας, και η αναθεώρησή του αν το κρίνουμε σκόπιμο.

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.