Το μπρόκολο σταθεροποιεί την πίεση και εξασφαλίζει την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου.

Κατηγοριοποιήσαμε για εσάς 6 τροφές που είναι άριστες για την υγεία μας, ενώ παράλληλα επενεργούν ευεργετικά στη μνήμη και τον εγκέφαλό μας. 

 

Ξηροί καρποί

Τους αναφέρουμε ως φίλους του μυαλού μας, επειδή είναι άριστη πηγή βιταμίνης Ε. Όλοι είναι ωφέλιμοι, αλλά στην κορυφή της λίστας είναι τα καρύδια, επειδή περιέχουν μεγάλη ποσότητα Ω3 λιπαρών οξέων (δοκοσαεξανοϊκό οξύ).

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο θεωρούνται γενικά μία από τις πιο υγιεινές τροφές και βρίθουν από θρεπτικά συστατικά που ωφελούν το σώμα και τον εγκέφαλό μας. Περιέχουν υψηλές ποσότητες μονοακόρεστων λιπαρών, ένα ωφέλιμο λίπος που μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Είναι επίσης πλούσια σε φολικό οξύ που βοηθά σημαντικά στη διατήρηση της νοητικής λειτουργίας και της μνήμης.

Σολομός

Περιέχει μεγάλες ποσότητες DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ) και η συχνή κατανάλωσή του μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, όπως ο καρκίνος, η κατάθλιψη και η νόσος του Αλτσχάιμερ. 

Σπανάκι

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πάντοτε πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Το σπανάκι περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβη στην ψυχική μας υγεία. Είναι επίσης πλούσιο σε λουτεΐνη, φυλλικό οξύ, και β-καροτένιο που βοηθά στην πρόληψη της άνοιας. 

Μπρόκολο

Άλλο ένας σύμμαχος του εγκεφάλου μας, λόγω του γεγονότος ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, κάλιο, χολίνη. Η περιεκτικότητά του σε κάλιο βοηθά στη σταθεροποίηση της πίεσης και εξασφαλίζει τη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας του εγκεφάλου.

Κρόκοι αυγών

Οι κρόκοι περιέχουν χολίνη και βιταμίνη Β, που ευνοούν την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Όταν αυτά τα στοιχεία λείπουν, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος απώλειας μνήμης και εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ.

 

Πηγή: http://blogs.naturalnews.com

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.