Στις Ηνωμένες Πολιτείες λειτουργούν 7.500 γαληνικά φαρμακεία υψηλής ειδίκευσης. 

Άρθρο από την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπεδικών Χειρουργών

 

Σύμφωνα με τον Τζο Καμπαλέιρο, εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού Πιστοποίησης Γαληνικών Φαρμακείων (PCAB), ο ρόλος των γαληνικών φαρμακείων είναι να παρασκευάζουν φάρμακα που δεν διατίθενται στο εμπόριο. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο ασθενής είναι αλλεργικός σε κάποια ουσία ή πρέπει να λάβει κάποια δοσολογία που δεν είναι εμπορικά διαθέσιμη. Πρόσφατα επίσης, κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες σταμάτησαν να παρασκευάζουν συγκεκριμένα φάρμακα, και αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει το γαληνικό φαρμακείο. Επιπλέον, φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη αντικαθίστανται από γαληνικά σκευάσματα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες λειτουργούν 7.500 γαληνικά φαρμακεία υψηλής ειδίκευσης. Η Διεθνής Ακαδημία Γαληνικών Φαρμακείων (IACP), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εκπροσωπεί τους φαρμακοποιούς οι οποίοι διατηρούν γαληνικό εργαστήριο για να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών τους, επισημαίνει ότι «ο ρόλος των γαληνικών φαρμακείων για τη δημόσια υγεία έχει αναβαθμιστεί, καθώς όλο και περισσότεροι γιατροί, νοσοκομεία και κλινικές απευθύνονται σε αυτά για να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις σημαντικών φαρμάκων ή για να παρασκευάσουν εξατομικευμένα σκευάσματα που δεν διατίθενται στο εμπόριο».

 

Πηγή: http://www.aaos.org/news/aaosnow/jan13/clinical1.asp 

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.