Τα γαληνικά σκευάσματα βοηθούν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του συνδρόμου «καύσου των ποδιών».

Η αίσθηση καψίματος και βάρους που νιώθουμε ενίοτε στα πόδια και τα κάτω άκρα, μια αίσθηση που επηρεάζει κυρίως τα πέλματα και δάχτυλα των ποδιών, ονομάζεται σύνδρομο «καύσου των ποδιών» (Burning Feet Syndrome) και επηρεάζει πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζεται ότι 20 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 40 υποφέρουν από BFS. Η αίσθηση καψίματος επιδεινώνεται τη νύχτα, ενώ ο πόνος των ποδιών είναι πιο έντονος στη διάρκεια της ημέρας. Το σύνδρομο αυτό τεκμηριώθηκε για πρώτη φορά το 1826 από τον Grierson και διαγνώστηκε κλινικά από τον Gopalan το 1956. Εξ ου και είναι γνωστό ως σύνδρομο Grierson-Gopalan.

Σαφής αιτιολογία για το σύνδρομο «καύσου των ποδιών» δεν υπάρχει. Ως πιθανές αιτίες κατονομάζονται η ανεπάρκεια βιταμίνης Β και ο υποσιτισμός, ο διαβήτης, ο υποθυρεοειδισμός, η ερυθρομελαλγία, το σύνδρομο Gitelman, η κληρονομικότητα και άλλα.

Το BFS είναι μια εξουθενωτική ασθένεια που επηρεάζει εκατομμύρια ασθενείς. Τα γαληνικά σκευάσματα δίνουν τη δυνατότητα για περισσότερες επιλογές που δεν είναι διαθέσιμες στις στάνταρ φαρμακευτικές αγωγές. Άλλη μια περίπτωση που το γαληνικό σκεύασμα αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχός μας. 

 

Πηγή: http://www.pccarx.com/what-is-compounding/compounding-articles/item/234-burning-feet-syndrome-bfs
 
Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.