Η δίαιτα που βασίζεται στα φρούτα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 7 ημέρες.

Λέγοντας αποτοξίνωση εννοούμε τη διαδικασία αφαίρεσης από τον οργανισμό μας των τοξικών ουσιών. Ας δούμε πώς σε λίγες μέρες μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αποτοξίνωση με φρούτα. Τα φρούτα αυξάνουν τα ενεργειακά μας επίπεδα, κοντρολάρουν το βάρος μας και μειώνουν την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου. Μπορείτε να τρώτε ένα μόνο φρούτο ή να κάνετε τον συνδυασμό που σας ικανοποιεί. Σε κάθε περίπτωση, η δίαιτα που βασίζεται στα φρούτα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 7 ημέρες.

• Τρώτε εσπεριδοειδή. Πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια και λάιμ φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα είτε μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλα φρούτα. Οι 7 ημέρες είναι πάντα το όριο.

• Δοκιμάστε το σταφύλι. Τα σταφύλια περιέχουν ρεσβερατρόλη που αποτελεί φυσική άμυνα ενάντια στον καρκίνο, τον διαβήτη και τις θρομβώσεις. Μπορείτε να τρώτε μόνο σταφύλια για 3-5 μέρες.

 

Κάντε δίαιτα με υγρά. Καταναλώστε μόνο υγρά (νερό, τσάι, χυμούς φρούτων, χυμούς λαχανικών, ροφήματα πρωτεΐνης επί 2-3 μέρες. Οι συγκεκριμένες δίαιτες πιστεύεται ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους με τον περιορισμό της θερμιδικής πρόσληψης και καθαρίζουν τον οργανισμό από τις τοξίνες.  

Αν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος, είναι απαραίτητο να αλλάξετε και τις διατροφικές σας συνήθειες, αλλιώς θα επανακτήσετε ό,τι χάσατε μόλις τελειώσει η δίαιτα με υγρά.  

 

Τρώτε μόνο φρούτα και λαχανικά επί 7 μέρες. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα άλλα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.  

Ένας πρακτικός οδηγός συνδυασμού τους είναι ο ακόλουθος:

• Φασόλια, μήλα, σόγια, βατόμουρα και αγκινάρες είναι ιδανικά για την πρόσληψη ινών. 

• Καρότα, μπανάνες, άσπρες πατάτες, μαγειρεμένα λαχανικά και γλυκοπατάτες προσφέρουν το απαραίτητο κάλιο.

• Η βιταμίνη C λαμβάνεται από τα ακτινίδια, τις φράουλες, το κουνουπίδι, τις τομάτες, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα πορτοκάλια, τα μάνγκο και τις πιπεριές.  

• Για το φυλλικό οξύ, ιδανικά είναι το μαγειρεμένο σπανάκι, τα πεπόνια, τα σπαράγγια, τα πορτοκάλια και τα μαυρομάτικα φασόλια. 

• Τέλος, για τα καλά λιπαρά συνιστώνται το αβοκάντο, οι ελιές και η καρύδα. 

 

Καλό είναι να έχουμε υπόψη μας πως για όσους υποβάλλονται σε θεραπεία για αλκοολισμό ή κατάχρηση ουσιών, το άρθρο αυτό δεν έχει εφαρμογή και πρέπει πάντοτε να συμβουλεύονται τον θεράποντα ιατρό τους.

 

Πηγή: http://www.wikihow.com

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.