Οι συνηθέστερες μέθοδοι για να καταπολεμήσουμε το άγχος μας είναι κατεξοχήν ανθυγιεινές.

Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Ας εξετάσουμε μερικούς:

Τάση απόδρασης. Ο τρόπος ζωής μας είναι αγχωτικός, πράγμα που μας οδηγεί σε διάφορες μορφές απόδρασης. Είτε πρόκειται για ώρες ατέλειωτες μπροστά στην τηλεόραση, τον υπολογιστή ή το Facebook ή στην καταφυγή στο τσιγάρο και το αλκοόλ, οι συνηθέστερες μέθοδοι για να καταπολεμήσουμε το άγχος μας είναι κατεξοχήν ανθυγιεινές.

Τάση για ευκολία. Κατά κανόνα, μας αρέσουν τα πράγματα που γίνονται εύκολα. Η σύγχρονη κουλτούρα και ο σύγχρονος τρόπος ζωής ευνοούν την ταχύτητα, πράγμα όμως που συχνά έρχεται σε αντίθεση με την ποιότητα και την υγεία μας. Εύκολα καθόμαστε στην τηλεόραση μετά το φαγητό, δύσκολα βγαίνουμε έξω να περπατήσουμε. Εύκολα «πετάμε» ένα προπαρασκευασμένο γεύμα στον φούρνο μικροκυμάτων, δύσκολα μαγειρεύουμε κάτι υγιεινό. Σκεφτείτε το… 

Ευπιστία στις διαδικτυακές διαγνώσεις. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν για πληροφορίες στην εύκολη λύση, το ίντερνετ, μόνο που το διαδίκτυο δεν είναι καλή πηγή πληροφοριών για την υγεία μας. Ο πιο κατάλληλος και ο μόνος γνώστης για να κάνει τη διάγνωση αυτού που μας ταλαιπωρεί είναι ο γιατρός ή ο ολιστικός θεραπευτής μας. 

Ανθυγιεινά περιβάλλοντα. Οι χώροι όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι -χώροι εργασίας, μάθησης, οι δημόσιες συγκοινωνίες- δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινοί. Και δυστυχώς σε τέτοιους χώρους περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας όσοι ζούμε σε πόλεις. Χρειάζεται προσοχή, καθαριότητα, μέτρα προφύλαξης και θωράκιση του οργανισμού μας με φυσικές τροφές, βότανα και άσκηση.  

 

Πηγή: http://ahha.org 
 
Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.