Το άγχος πριν από ταξίδι αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Στην ευχάριστη -για τους περισσότερους- σκέψη ενός ταξιδιού, κάποιοι άνθρωποι απεναντίας καταλαμβάνονται από άγχος, ανασφάλεια ή πανικό. Η ιδέα του πλοίου ή του αεροπλάνου τους προκαλεί τόσο μεγάλο τρόμο ή απώθηση, που είναι ικανοί ακόμα και να ματαιώσουν το ταξίδι τους. Ας έχουν υπόψη τους λοιπόν, ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να παρέμβει ευεργετικά.

Gelsemium: Συνιστάται σε όσους αδυνατούν να διαχειριστούν το άγχος τους εν όψει της πραγματοποίησης κάποιου ταξιδιού. Δεν είναι σπάνιο, μάλιστα, το άγχος να τους προκαλεί διάρροια, ξηροστομία και μούδιασμα ή ατονία των πνευματικών λειτουργιών.

Argentum nitricum: Ενώ το Gelsemium συνιστάται σε ασθενείς με ψυχική κατάπτωση λόγω άγχους, το Argentum nitricum δίνεται σε όσους έχουν ανεξέλεγκτη νευρικότητα πριν από το ταξίδι τους. Τα άτομα αυτά βαδίζουν πάνω-κάτω για τον απλούστατο λόγο ότι αδυνατούν να ηρεμήσουν. Συνήθως έχουν μεγάλη έφεση και λαχτάρα για γλυκό και όχι σπάνια πάσχουν και από υψοφοβία.

Ακόνιτο: Όταν το άγχος πριν από το ταξίδι αποβαίνει τελείως εκτός ελέγχου και μεταβάλλεται πλέον σε κατάσταση πανικού, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Μιλάμε για άτομα που βιώνουν ακραία αγωνία και στην περίπτωσή τους το ακόνιτο λειτουργεί ευεργετικά.

 

Πηγή: Άρθρο από το homeopathycenter.org (σε ελεύθερη απόδοση)

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.