Η ομοιοπαθητική διαθέτει αποτελεσματικά όπλα για την αντιμετώπιση των τσιμπημάτων από έντομα και κουνούπια.

Την ειδυλλιακή περίοδο του καλοκαιριού, κάποιοι φτερωτοί μας «φίλοι» εννοούν να μας χαλάσουν τη διάθεση. Έντομα, κουνούπια, σκνίπες αποδεικνύονται συχνά, παρά το μέγεθός τους, δυσκολοκατάβλητοι αντίπαλοι, ικανοί να μας φέρουν σε κατάσταση… απελπισίας. Το τσίμπημά τους μπορεί να προκαλέσει φαγούρα, πρήξιμο, πόνο. Τι όπλα διαθέτει η ομοιοπαθητική για την αντιμετώπισή τους; 

Το Apis (που παρασκευάζεται από τη μέλισσα) είναι ίσως το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο ομοιοπαθητικό φάρμακο σε περιπτώσεις τσιμπήματος και οιδήματος, ιδίως αν η επίμαχη περιοχή είναι ζεστή και η τοποθέτηση ενός κρύου επιθέματος προσφέρει ανακούφιση.

Το Ledum χρησιμοποιείται σε τσιμπήματα εντόμων που ανακουφίζονται με ένα κρύο επίθεμα. Πολλές φορές το σημείο του τσιμπήματος παίρνει μια ελαφρώς γαλαζωπή απόχρωση. 

Στο Hypericum καταφεύγουμε όταν το τσίμπημα προκαλεί οξύ πόνο, ιδιαίτερα σε σημεία του σώματος που έχουν πολλά νεύρα, όπως τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. 

Το Staphysagria αναλαμβάνει δράση όταν έχουμε δεχθεί επίθεση κουνουπιών και έχουμε εκτεταμένα σημάδια στο σώμα μας.

Τέλος, το Urtica urens συνιστάται όταν τα τσιμπήματα έχουν προξενήσει κοκκινίλες, έχουν πρηστεί και μας προκαλούν φαγούρα. 

  Πηγή: Άρθρο από το homeopathycenter.org (σε ελεύθερη απόδοση)

 
Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.