Το γαληνικό φαρμακείο παρασκευάζει φάρμακα με ευχάριστη γεύση, σε μορφή που να μπορεί εύκολα να χορηγηθεί σε βρέφη και παιδιά και στην ενδεικνυόμενη δοσολογία.

Πολλές φορές γιατροί και γονείς αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν πρόκειται να δώσουν σε μικρό παιδί κάποιο φάρμακο. Βρέφη, νήπια και μικρά παιδιά παρουσιάζουν συχνά δυσκολία στο να καταπιούν χάπια και δισκία. Ένα άλλο πρόβλημα που συχνά παρουσιάζεται είναι ότι πολλά εμπορικά διαθέσιμα φάρμακα δεν κυκλοφορούν σε δόσεις για παιδιά. Αλλά και τίποτα από τα παραπάνω να μην ισχύει, σε ορισμένες περιπτώσεις η γεύση του φαρμάκου είναι τόσο δυσάρεστη, που η χορήγησή του καταντά ολόκληρος αγώνας! Το γαληνικό φαρμακείο μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα, παρασκευάζοντας φάρμακα με ευχάριστη γεύση, σε μορφή που να μπορεί εύκολα να χορηγηθεί σε βρέφη και παιδιά και στην ενδεικνυόμενη δοσολογία

Ως προς τη γεύση και το άρωμα του φαρμάκου, προσφέρονται πάνω από 30 αρωματικές ουσίες, όπως π.χ. κεράσι, σταφύλι, γεύση τσίχλας. Το φάρμακο μπορεί να παρουσιαστεί σαν αρκουδάκι, γλειφιτζούρι ή παστίλια, ώστε το παιδί να το πάρει με ευχαρίστηση.

Παράλληλα, πολλά βρέφη και παιδιά είναι αλλεργικά στη γλουτένη, τη σόγια, τα γαλακτοκομικά και άλλες αλλεργιογόνες ουσίες. Δουλειά του γαληνικού φαρμακείου είναι η παρασκευή φαρμάκων χωρίς αλλεργιογόνα ή χρωστικές ουσίες.

Πολύ συχνά, τα φάρμακα δεν είναι διαθέσιμα σε παιδιατρικές δόσεις. Το γαληνικό φαρμακείο θα παρασκευάσει το φάρμακο που ενδείκνυται για κάθε παιδί με βάση το βάρος του, την ηλικία του και άλλους παράγοντες. Τα φάρμακα που διατίθενται στο εμπόριο σε χάπια ή δισκία μπορούν να μετατραπούν σε υγρό, τοπική κρέμα, γέλη ή παστίλια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για βρέφη και νήπια που δεν μπορούν να καταπιούν χάπια και το φάρμακο πρέπει να τους παρασχεθεί σε εναλλακτική μορφή. Τέλος, ένα γαληνικό φαρμακείο μπορεί να παρασκευάσει κάποιο φάρμακο που δεν είναι διαθέσιμο στο εμπόριο, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό.

Τα γαληνικά φάρμακα για παιδιά αφορούν κυρίως τις ακόλουθες κατηγορίες:

• Αλλεργίες σε τρόφιμα και χρωστικές ουσίες 

• Αυτισμός

• Μιτοχονδριακά νοσήματα

• Ναυτία και εμετός

• Ελκώδης κολίτιδα

• Βακτηριακές λοιμώξεις

• Ψείρες κεφαλής

 

Πηγή: http://www.newdrugloft.com/compounding_old/pediatric-compounding/
 
Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.