Αποτελεσματικές τροφές κατά του στρες είναι οι σπόροι κολοκύθας και το πράσινο τσάι.

Δεν προξενεί έκπληξη ότι ο υπεραγχωτικός τρόπος ζωής μας κυριολεκτικά απομυζά την ενέργεια που διαθέτουμε. Αν προσθέσουμε την κακή ποιότητα ύπνου και τις ανθυγιεινές διατροφικές μας συνήθειες, το πράγμα καταντά ανησυχητικό. Μπορούμε όμως, ελέγχοντας το άγχος, τις φλεγμονές, την οξείδωση και τη διατροφή μας, να εκτινάξουμε τα επίπεδα ενέργειάς μας. 

Οι δύο καλύτερες αντιφλεγμονώδεις τροφές δεν είναι άλλες από τη σκούρα σοκολάτα και τα βατόμουρα. Η σκούρα σοκολάτα περιέχει θεοβρωμίνη, ιδανική για τη διανοητική μας ενέργεια, και μια μικρή ποσότητα ζάχαρης που μειώνει την επιθυμία για γλυκό που προκαλείται από την ορμόνη κορτιζόλη. Τα βατόμουρα από την πλευρά τους, περιέχουν κάλιο, βιταμίνη C και φλαβονοειδή, τα οποία ενεργοποιούν την παραγωγή του σώματος σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη ένζυμα.

Όταν το σώμα εκτίθεται σε χρόνιο στρες παράγει περισσότερη κορτιζόλη, η οποία οδηγεί σε καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και σε ψυχική και σωματική εξάντληση. Δύο από τις πιο αποτελεσματικές τροφές κατά του στρες είναι οι σπόροι κολοκύθας και το πράσινο τσάι. Οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που έχει χαλαρωτική επίδραση στον εγκέφαλο. Το πράσινο τσάι περιέχει ένα άλλο αμινοξύ που ονομάζεται θειανίνη, με χαλαρωτικές σωματικές και ψυχολογικές ιδιότητες και την ικανότητα να οδηγεί σε μια κατάσταση γνωστή ως «χαλαρή εγρήγορση».

Για άμεση έγχυση ενέργειας, φροντίστε να λαμβάνετε βιταμίνη B, C και Ω3. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πηγή βιταμινών Β, οι οποίες μεταβολίζουν τα τρόφιμα σε κυτταρική ενέργεια. Τα λιπαρά ψάρια τονώνουν τη διάθεσή μας και μειώνουν τις φλεγμονές. Τα ζωηρόχρωμα φρούτα και λαχανικά παρέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, φλαβονοειδή και καροτενοειδή που εξουδετερώνουν τις οξειδώσεις και φλεγμονές που προκαλούν κυτταρικές βλάβες, αποστραγγίζουν την ενέργειά μας και επιταχύνουν τη γήρανση.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να αποφεύγετε ποτά με καφεΐνη και υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αντικαταστήστε τα με τη νέα γενιά ποτών τα οποία συνδυάζουν φλαβονοειδή, θειανίνη και βιταμίνες Β, που βοηθούν στην αντιμετώπιση του στρες και τη βελτίωση της διάθεσής μας. 

 

Πηγή: http://alternativemedicine.com

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.