Δεν πρέπει να εστιάζουμε στα συμπτώματα, αλλά στον ολιστικό, υγιεινό τρόπο ζωής που εμποδίζει την εκδήλωση των ασθενειών.

Ο σύγχρονος άνθρωπος συχνά πιστεύει ότι μ’ ένα χάπι ή ένα φάρμακο θα λύσει το πρόβλημά του. Προφανώς όμως δεν είναι αυτός ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών. 

Είναι καιρός να επανεξετάσουμε τους τρόπους που αντιμετωπίζουμε αυτά που μας συμβαίνουν και να μην εστιάζουμε μόνο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, αλλά στον ολιστικό, υγιεινό τρόπο ζωής που εμποδίζει την εκδήλωση των ασθενειών. Κάποια πράγματα είναι βασικά και πρέπει να τα τηρούμε.

Τρώμε λιγότερο και συχνότερα. Συχνά τρώμε μεγάλα γεύματα, μεγαλύτερα απ’ ό,τι πραγματικά χρειαζόμαστε. Το σωστό είναι να τρώμε μικρότερα γεύματα σε πιο συχνή βάση. 

Βρίσκουμε τρόπους να μετακινούμαστε στην εργασία μας. Οι περισσότεροι καθόμαστε όλη την ημέρα, πράγμα που συντελεί στο να παίρνουμε αχρείαστο βάρος. Αντί να συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο, επιβάλλεται να βρούμε τρόπους να κινούμαστε στη διάρκεια της εργασίας μας. Ακίνητοι επί 8 ώρες είναι ό,τι χειρότερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας. 

Βελτιώνουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το σώμα μας είναι όσο υγιές του επιτρέπουμε να είναι. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι προτεραιότητα. Δοκιμάστε σε συστηματική βάση φυσικούς χυμούς που τροφοδοτούν τον οργανισμό σας με βιταμίνες και δεν θα χάσετε.

Απενεργοποιούμε τις ηλεκτρονικές μας συσκευές πριν κοιμηθούμε.  Ναι, τα ηλεκτρονικά γκάτζετς προσφέρουν διασκέδαση. Ναι, έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες στη διασκέδασή μας. Όμως, το φως και η ακτινοβολία που εκπέμπουν παραπλανούν τον εγκέφαλό μας, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι πρέπει να είμαστε ξύπνιοι. Καλό είναι λοιπόν να τα απενεργοποιούμε μία ώρα τουλάχιστον πριν πέσουμε για ύπνο.

Μεμονωμένα, οι παραπάνω συμβουλές δεν θα βελτιώσουν δραματικά το επίπεδο της υγείας σας. Κι αυτό επειδή υγεία είναι ο συνολικός τρόπος ζωής μας. Μπορείτε απλά να ξεκινήσετε από τα παραπάνω και πάνω τους να χτίσετε σταδιακά τις αλλαγές στη ζωή σας. Αν μάλιστα έχετε και «συνοδοιπόρους» στη προσπάθειά σας, είναι πιο εύκολο να βελτιώνετε διαρκώς την ποιότητα της ζωής σας.  

 

Πηγή: http://ahha.org

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.