Η ομοιοπαθητική μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις τυχόν συναισθηματικές διαταραχές του παιδιού.

Οι περισσότεροι γονείς δεν θα διανοούνταν ποτέ να δώσουν στο παιδί τους  Valium ή Prozac, καθώς τόσο η φυσική όσο και η συναισθηματική τους κατάσταση είναι ιδιαίτερα εύθραυστη. Εν τούτοις, στην εποχή μας, χορηγούνται στα παιδιά πάρα πολλά φάρμακα ελαφρά τη καρδία. Εμείς προτείνουμε στους γονείς να χρησιμοποιήσουν την ομοιοπαθητική για να ισορροπήσουν οι τυχόν συναισθηματικές διαταραχές του παιδιού, παραθέτοντας ενδεικτικά κάποιες συχνά εμφανιζόμενες περιπτώσεις.

Θυμός

Το χαμομήλι συνιστάται για τις εκδηλώσεις ξαφνικού θυμού, ενώ πριν το παιδί ήταν ήρεμο. Η λάχεσις είναι για τον θυμό που προκαλείται από ζήλια. Το παιδί είναι επικριτικό, φιλύποπτο και υπερευαίσθητο. Το Natrum Mur είναι για τα παιδιά που είναι πολύ ευαίσθητα, θυμώνουν και ξεσπούν εύκολα σε δάκρυα. Το Nux vomica χρησιμοποιείται για παιδιά ευερέθιστα, με πονοκεφάλους, στομαχικές διαταραχές και μεγάλη ευαισθησία σε θορύβους, λαμπερά φώτα και μυρωδιές. Η Staphasagria είναι για τον καταπιεσμένο θυμό και την ταπείνωση που προκαλεί πονοκεφάλους.

Άγχος

Το ακόνιτο είναι για χρόνιους φόβους. Το Calc carb είναι για τα παιδιά που φορτώνονται με πάρα πολλά καθήκοντα. Το Gelsemium συνιστάται για περιπτώσεις που αναμένεται με αγωνία κάποιο γεγονός ή για παιδιά που δεν αισθάνονται καλά μετά από κάποιο τρομακτικό συμβάν. Η Silicea είναι για παιδιά που φοβούνται ότι δεν θα έχουν αρκετή ενέργεια και δηλώνουν αδυναμία να ολοκληρώσουν τις περισσότερες δουλειές που τους ανατίθενται.

Υπερκινητικότητα

Το Argentum nitricum χρησιμοποιείται για τα υπερκινητικά παιδιά που έχουν αδυναμία στα γλυκά. Το παιδί φαίνεται να έχει υψηλό μεταβολικό ρυθμό και είναι λεπτό, χλωμό και ανήσυχο. Το Calc Phos είναι κατάλληλο για τα παιδιά που τους αρέσουν οι φάρσες, αλλά είναι ντροπαλά και φοβισμένα. Η Chamomilla ηρεμεί τα υπερβολικά ανήσυχα παιδιά που δεν κάθονται ποτέ ήσυχα. Το Kali bromatum είναι για τα παιδιά που χρησιμοποιούν συνεχώς τα χέρια τους. Το λυκοπόδιο ενδείκνυται για παιδιά που, αν και έχουν εξαντληθεί, δεν μπορούν να καθίσουν ήσυχα. Τέλος, το Stramonium χρησιμοποιείται για σοβαρές περιπτώσεις υπερκινητικότητας που συνδυάζεται με βία. 

Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Το Anacardium χρησιμοποιείται για περιπτώσεις έλλειψης εμπιστοσύνης που οφείλεται σε κακοποίηση ή σωματική ταπείνωση. Στις περιπτώσεις αυτές, το παιδί γίνεται σκληρό, συναισθηματικά ψυχρό και βίαιο. Το Gelsemium χορηγείται για έλλειψη εμπιστοσύνης που οφείλεται σε αδυναμία, ασθένεια ή φόβο. Το Natrum Mur ενδείκνυται για τον φόβο της απόρριψης. Το Staphasagria είναι για την έλλειψη εμπιστοσύνης που οφείλεται σε ταπείνωση. Υπάρχει μεγάλη οργή, αλλά το παιδί κάνει τα πάντα για να ευχαριστήσει τους άλλους.

Θλίψη - πένθος

Τα παιδιά θλίβονται για τους ίδιους λόγους που θλίβονται και οι ενήλικες. Το Aurum είναι εξαιρετικό σε περιπτώσεις απώλειας ενός πολύ κοντινού προσώπου με το οποίο το παιδί ήταν εξαιρετικά δεμένο. Η Ignatia είναι για το οξύ, ξαφνικό, συντριπτικό πένθος. Το παιδί δεν μπορεί να καταλάβει και να πιστέψει αυτό που συνέβη. Το Natrum Mur ενδείκνυται για παιδιά που είναι συναισθηματικά ανοικτά και έχουν στενοχωρηθεί σε υπέρτατο βαθμό. Το Phosphoric acid (φωσφορικό οξύ) είναι ιδανικό για τη μεγάλη θλίψη. Το παιδί παρουσιάζει συναισθηματικά και σωματικά συμπτώματα απώλειας ενέργειας, αδυναμία και απάθεια. 

 

Άρθρο της δρος Carolyn Dean στο Natural News
http://www.naturalnews.com/031325_homeopathy_children.html
 
Το άρθρο αυτό περιέχει πληροφορίες γενικής φύσεως. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίρνετε ομοιοπαθητικά φάρμακα χωρίς την καθοδήγηση ομοιοπαθητικού γιατρού.