Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα χορηγούνται συνήθως 20-30 λεπτά πριν από το φαγητό. 

Η ομοιοπαθητική είναι δημοφιλής σε πολλούς γονείς, καθώς τους προσφέρει έναν τρόπο θεραπείας των παιδιών τους για κοινές ασθένειες, χωρίς τον φόβο των παρενεργειών ορισμένων συμβατικών φαρμάκων. Πιο αναλυτικά:

Βήχας και κρυολογήματα

Ο βήχας και τα κρυολογήματα μας επισκέπτονται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξασθενημένο. Σε αυτή την περίπτωση συνιστάται το ακόνιτο και η bryonia linctus, πάντοτε μετά από συνεννόηση με τον γιατρό σας. Χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί και το antimonium tartaricum αν το παιδί θέλει να βήξει και δεν μπορεί. 

Οδοντοφυΐα

Το chamomilla (παρασκευάζεται από το γερμανικό χαμομήλι) είναι καλό για προβλήματα οδοντοφυΐας που συνοδεύονται από πυρετό. Η belladonna συνιστάται για παιδιά με πρησμένα ούλα. Το ακόνιτο χορηγείται εάν το παιδί στριφογυρίζει και υποφέρει ακόμα και στον ύπνο του.

Κολικός

Στις περιπτώσεις αυτές, συχνές στους τρεις πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού, ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να χορηγηθεί chamomilla, φωσφορικό μαγνήσιο ή colocynthis.

Πυρετός

Ο πυρετός είναι συνήθως σημάδι ότι το σώμα αντιμάχεται κάποια μόλυνση. Το ακόνιτο συνιστάται σε περιπτώσεις που το εμπύρετο παιδί είναι ταραγμένο και αναπνέει γρήγορα ή παρουσιάζει εφίδρωση. Αν έχει διεσταλμένες κόρες και εφιάλτες ή παραισθήσεις, τότε μπορεί να χορηγηθεί belladonna.

Ωταλγία

Παρουσιάζεται μετά από έκθεση σε ρεύματα και κρύο. Η belladonna είναι ιδανική αν το παιδί έχει πυρετό και ερυθρότητα στο πρόσωπο ή στο εξωτερικό ους. 

Σύγκαμα

Χρησιμοποιήστε κρέμα καλέντουλας και arsenicum album αν το δέρμα είναι ζεστό και καίει.

Να γνωρίζετε ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα χορηγούνται 20-30 λεπτά πριν από το φαγητό. 

 

Πηγές: http://www.britishhomeopathic.org

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.