Είμαι ευτυχής που έχω ανακαλύψει την ομοιοπαθητική, δεδομένου ότι είναι ένας τρόπος άσκησης της ιατρικής που εξετάζει τον ασθενή ως σύνολο.

Όταν πήρα την απόφαση να σπουδάσω ιατρική ήμουν ενθουσιασμένος στην προοπτική να γίνω παθολόγος. Η απογοήτευση όμως πήρε τη θέση του αρχικού ενθουσιασμού μου, όταν συνειδητοποίησα τα όρια της ορθόδοξης ιατρικής. Έβλεπα ότι οι ασθενείς που παρουσιάζουν υποτροπιάζοντα συμπτώματα ήταν δύσκολο να βελτιωθούν ή να θεραπευτούν.

Ως εκ τούτου, άρχισα να ψάχνω για έναν άλλο τρόπο να ασκώ την ιατρική, που θα συμπλήρωνε τις δεξιότητες και τις γνώσεις που είχα ήδη αποκτήσει. Μια συζήτηση με έναν έμπειρο ομοιοπαθητικό με παρακίνησε να ασχοληθώ σοβαρά με την ομοιοπαθητική.

Γοητεύτηκα μαθαίνοντας ότι αυτά που ο Σάμουελ Χάνεμαν είχε κατακτήσει και παρατηρήσει είναι ακόμα επίκαιρα. Όταν έμαθα ότι στην ομοιοπαθητική είναι σημαντικό να αξιολογηθεί ένας ασθενής ως σύνολο και ότι τα φάρμακα προτείνονται με βάση τη συνολική εμπειρία του ασθενούς γύρω από την ασθένειά του, ήξερα ενστικτωδώς ότι είχα βρει αυτό το οποίο αναζητούσα.

Έχω την αίσθηση ότι η ομοιοπαθητική θα μου δώσει πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση στη δουλειά μου. Αυτό θα προέλθει από τη βελτίωσή μου ως γιατρός, εφόσον θα έχω ευρύτερο φάσμα θεραπευτικών επιλογών για τους ασθενείς μου και μεγαλύτερη κατανόηση για τα προβλήματά τους. Με ενθουσιάζει επίσης ότι θα είμαι μέρος μιας διεθνούς κοινότητας επαγγελματιών στον τομέα της υγείας που μοιραζόμαστε τα ίδια ιδανικά σχετικά με τη φροντίδα των ασθενών. Στους ασθενείς μου, αισθάνομαι ότι η ομοιοπαθητική θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα περίθαλψης, καλύτερα αποτελέσματα και, επομένως, καλύτερη ποιότητα ζωής.

Νιώθω πολύ τυχερός που έχω ανακαλύψει την ομοιοπαθητική, δεδομένου ότι είναι ένας τρόπος άσκησης της ιατρικής που εξετάζει τον ασθενή ως σύνολο. Κοιτάζω πλέον μπροστά στην καριέρα μου με ενθουσιασμό και ελπίζω ότι με την ομοιοπαθητική θα γίνω ο γιατρός που ονειρευόμουν πάντα.

 

Δρ Michel Raggoo, από την ιστοσελίδα της Ένωσης Βρετανών Ομοιοπαθητικών http://www.britishhomeopathic.org

 

Το άρθρο αυτό περιέχει πληροφορίες γενικής φύσεως. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίρνετε ομοιοπαθητικά φάρμακα χωρίς την καθοδήγηση ομοιοπαθητικού γιατρού.