Σύμφωνα με έγκυρες μελέτες, η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τις λοιμώξεις στα παιδιά από ό, τι τα αντιβιοτικά.

Η ομοιοπαθητική αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην ανακούφιση του πόνου και μάλιστα με άμεσα αποτελέσματα και χωρίς τον κίνδυνο παρενεργειών από τη λήψη χημικών φαρμάκων.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου που προκαλείται από λοιμώξεις και πονοκεφάλους. Μια μελέτη δημοσιευμένη στο περιοδικό International Journal of Clinical Pharmacology and Therapeutics διαπιστώνει ότι η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τις λοιμώξεις στα παιδιά από ό, τι τα αντιβιοτικά.

Σε άτομα που υποφέρουν από μυαλγίες, πονοκεφάλους ή πονόδοντο, το ακόνιτο (Aconite) βοηθά στη μείωση του πόνου. Η Arnica montana χρησιμοποιείται για τον πόνο στην πλάτη, καθώς και για τους πόνους από τραυματισμούς και θλάσεις. Η Arnica είναι δημοφιλής ως τοπική εφαρμογή και στους αθλητές με ταλαιπωρημένους ή ευαίσθητους μύες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον πόνο που προκαλείται από την αρθρίτιδα.

Η Staphisagria είναι αποτελεσματική σε ισχιαλγίες και οσφυαλγίες, όπως και στον πονόλαιμο ή σε πρόσφατη χειρουργική επέμβαση. Μερικοί την χρησιμοποιούν και για τον πόνο των όρχεων.

Για σκισμένους μύες, κοψίματα, γρατζουνιές και τραυματισμούς μαλακών ιστών ενδείκνυται η Calendula officinalis, όπως και για εκδορές και για μολύνσεις. Το Aconitum napellus είναι πολύ αποτελεσματικό για λοιμώξεις και φλεγμονές.

Οι μολύνσεις προκαλούν πολλές φορές έντονο πόνο όταν κινούμαστε. Στην περίπτωση αυτή η Bryonia είναι ευεργετική. Λοιμώξεις που προκαλούν πόνο στο λαιμό, μαζί με γενικευμένο άλγος ή οίδημα, αντιμετωπίζονται με ferrum phosphoricum.

Τα δερματικά εξανθήματα και οι ευαίσθητες περιοχές στο σώμα που προκαλούν οξείς πόνους ανακουφίζονται με Hepar sulphuris calcareum. Αυτή η θεραπεία βοηθά και στον πονόλαιμο και τις λοιμώξεις του αυτιού. Όσοι υποφέρουν από μολύνσεις στο αυτί ή από συχνά κρυολογήματα που προκαλούν διόγκωση των λεμφαδένων μπορεί να πάρουν calcarea carbonica.

Γενικότερα, ο πόνος είναι από τα πιο βασανιστικά πράγματα που μπορούν να μας συμβούν και θέλουμε να τον “ξεφορτωθούμε” το γρηγορότερο δυνατόν. Αυτό ενδέχεται να μας οδηγήσει σε κακές επιλογές. Η ομοιοπαθητική μπορεί να μην έχει τα ίδια αποτελέσματα σε όλους, αλλά είναι ένας έγκυρος και αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση του πόνου στις περισσότερες περιπτώσεις.

 

Άρθρο του Sarka-Jonae Miller στο Natural News.
Πηγή: http://www.naturalnews.com/037200_chronic_pain_treatment_homeopathy.html
 
Το άρθρο αυτό περιέχει πληροφορίες γενικής φύσεως. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίρνετε ομοιοπαθητικά φάρμακα χωρίς την καθοδήγηση ομοιοπαθητικού γιατρού.