Το ruta graveolens ενδείκνυται για σοβαρότερα διαστρέμματα που παρουσιάζουν συνεχή πόνο.

Όλοι μας έχουμε στραμπουλήξει το πόδι μας περπατώντας σε κάποιο πεζοδρόμιο με ξεχαρβαλωμένες πλάκες ή απολαμβάνοντας την εξοχή χωρίς να προσέξουμε το μικρό εξόγκωμα στο μονοπάτι μπροστά μας. Το διάστρεμμα που αποκομίζουμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να είναι από ελαφρύ έως βαρύτατο και να μας ακινητοποιήσει για μέρες. 

Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει τα διαστρέμματα με τις ακόλουθες θεραπείες:    

Strontium carbonicum: Για αδύναμους και πρησμένους αστραγάλους, που έχουν υποστεί επανειλημμένα διαστρέμματα.

Ledum palustre: Για τις περιπτώσεις στις οποίες το διάστρεμμα συνοδεύεται από μώλωπες. Ο πάσχων αισθάνεται ότι ανακουφίζεται με κρύα επιθέματα. 

Rhus Toxicodendron: Ο πάσχων δεν μπορεί να βρει ανάπαυση σε καμία στάση. Υποφέρει όταν κινήσει το πόδι, αλλά με το «ζέσταμα» νιώθει καλύτερα και κινείται με μεγαλύτερη άνεση. Ανακουφίζεται με ζεστές κομπρέσες ή ζεστό λουτρό. 

Ruta graveolens: Για σοβαρότερες περιπτώσεις με συνεχή πόνο, που επιδεινώνονται με την παραμικρή ορθοστασία ή περπάτημα, αντίθετα με την προηγούμενη περίπτωση. Η θερμότητα και η επίδεση ανακουφίζουν προσωρινά. 

Bryonia: Συνιστάται όταν το διάστρεμμα συνοδεύεται από έντονο πόνο, ο οποίος μάλιστα επιδεινώνεται με το κρύο. Φυσικά επιβάλλεται σφιχτή επίδεση και ανάπαυση.

 

Πηγή: http://www.homeopathycenter.org

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστά τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.