Το kali bichromicum αποτελεί ιδανικό φάρμακο για τη ναυτία στη διάρκεια θαλάσσιου ταξιδιού.

Υποφέρετε από ναυτία στα ταξίδια σας με αυτοκίνητο, καράβι ή αεροπλάνο; Η ομοιοπαθητική μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και να σας απαλλάξει από έναν πραγματικό βραχνά, φτάνει να βρείτε το φάρμακο που σας ταιριάζει.   

Borax: Ενδείκνυται στα άτομα που φοβούνται την καθοδική κίνηση και πανικοβάλλονται όταν το αεροπλάνο προσγειώνεται ή όταν το σκάφος ή το αυτοκίνητο κάνει απότομη βουτιά προς τα κάτω. Η χορήγησή του σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ αποτελεσματική.

Kali bichromicum: Ιδανικό για τη ναυτία στη διάρκεια θαλάσσιου ταξιδιού. Το άτομο αισθάνεται αδυναμία και ελαφρύ πόνο στο κεφάλι. 

Rhus tox: Για όσους ανακατεύονται με το που πατούν το πόδι τους στο αεροπλάνο, διψούν ακατάπαυστα και το στόμα τους ξεραίνεται.

Cocculus: Η ζάλη και η ναυτία συνοδεύονται από ισχυρή επιθυμία κατάκλισης. Έχει παρατηρηθεί ότι τα συμπτώματα επιδεινώνονται όταν στον χώρο υπάρχουν κινούμενα αντικείμενα ή μυρωδιά φαγητού.

Petroleum: Για περιπτώσεις επίμονης ναυτίας που συνοδεύεται από σιελόρροια. Όχι σπάνια εμφανίζεται παράλληλα στομαχικός πόνος και δυσκαμψία του λαιμού. Ο θόρυβος και το φως επιτείνουν την ταλαιπωρία.

Nux vomica: Συνιστάται όταν το άτομο αισθάνεται ναυτία και έχει την τάση να ανακουφιστεί κάνοντας εμετό, αλλά δυσκολεύεται. Ταυτόχρονα, αισθάνεται έντονο πονοκέφαλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή πόνο στο μάτι. Η μυρωδιά φαγητού, καπνού και καφέ επιδεινώνει την κατάστασή του.

 

Πηγή: http://www.homeopathycenter.org

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.