Ο έρπης ζωστήρας συνήθως εμφανίζεται σε όσους έχουν περάσει ανεμοβλογιά και εκδηλώνεται με πόνο και φαγούρα.

Ο έρπης ζωστήρας είναι μια λοίμωξη του νευρικού συστήματος που εκδηλώνεται με τη μορφή φυσαλιδώδους εξανθήματος. Συνήθως εμφανίζεται σε όσους έχουν περάσει ανεμοβλογιά και τα πρώτα συμπτώματά του είναι καυστικός πόνος, φαγούρα  και ευαισθησία στην προσβληθείσα περιοχή του δέρματος. Η ομοιοπαθητική προσφέρει λύσεις και μπορούμε να δούμε κάποιες προτεινόμενες θεραπείες.

Arsenicum album: Όταν το κάψιμο είναι έντονο, η φαγούρα επίμονη και οι φυσαλίδες κόκκινες. Τα συμπτώματα εντείνονται κοντά στα μεσάνυχτα, καθώς και στην έκθεση στον κρύο αέρα. Συνιστάται σε άτομα που είναι αγχώδη, αεικίνητα και ανήσυχα.

Mercurius: Τα εξανθήματα είναι φυσαλιδώδη, υγρά και περιβάλλονται από ξηρά λέπια που αιμορραγούν εύκολα. Το άτομο ιδρώνει εύκολα και ο ιδρώτας του είναι λιπαρός, με δυσάρεστη οσμή.

Ranunculus bulbosus: Εφαρμόζεται σε ενδεχόμενη νευραλγία που παρουσιάζεται μετά τον έρπη και όταν παρουσιάζεται πόνος στο στήθος και στα πλευρά. Τα δερματικά εξανθήματα είναι συνήθως μπλε, δημιουργούν αίσθημα καύσης και προκαλούν δυνατή φαγούρα. 

Mezereum: Όταν οι φυσαλίδες προκαλούν βίαιη φαγούρα και καίνε πάρα πολύ. Το άτομο είναι πολύ ευαίσθητο στο παραμικρό ρεύμα αέρα, αισθάνεται χειρότερα τη νύχτα και ανακουφίζεται με κρύα επιθέματα στο δέρμα.

Iris versicolor: Ιδανικό όταν ο έρπης ζωστήρας εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά του σώματος. Η φαγούρα εντείνεται τη νύχτα και αφήνει μαύρα σημάδια μετά το ξύσιμο. Εμφανίζονται κυστίδια στην πλάτη, τους γλουτούς και το αριστερό γόνατο.

Rhus Toxicodendron: Συνιστάται όταν το δέρμα είναι ζεστό, πρησμένο και κόκκινο με φυσαλίδες. Η φαγούρα είναι έντονη και το άτομο αισθάνεται καλύτερα με ζεστά παρά με κρύα επιθέματα.

 

Πηγή: http://www.homeopathycenter.org

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.