Η staphysagria είναι το κύριο φάρμακο για την αντιμετώπιση του χαλάζιου στο βλέφαρό μας.

Το χαλάζιο και η κριθή (κριθαράκι) είναι συγγενείς φλεγμονές των αδένων των βλεφάρων που δίνουν την αίσθηση ότι έχει δημιουργηθεί ένα µικρό µπαλάκι, ενώ παράλληλα το βλέφαρο ερεθίζεται και κοκκινίζει. Η ομοιοπαθητική έχει και εδώ τον λόγο με τα ακόλουθα φάρμακα:

Staphysagria: Είναι το κύριο φάρμακο για το χαλάζιο και λειτουργεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε παιδιά που καταπιέζουν τα συναισθήματά τους.

Apis mellifica: Συνιστάται όταν το χαλάζιο έχει ροζ χρώμα και προκαλεί τσούξιμο και πόνο. Το οίδημα και ο πόνος ανακουφίζονται με κρύες κομπρέσες.

Belladonna: Για τις περιπτώσεις που το χαλάζιο είναι μαλακό και κόκκινο, o πόνος είναι οξύς και περιοδικός, ενώ το μάτι είναι ευαίσθητο στο φως.

Euphrasia: Όταν τα βλέφαρα κολλούν μεταξύ τους και έχουμε την αίσθηση άμμου στο μάτι μας.

Pulsatilla: Σε περιπτώσεις φλεγμονής των βλεφάρων, που κολλούν μεταξύ τους από μια κιτρινωπή έκκριση. Τα συμπτώματα ανακουφίζονται με κρύες κομπρέσες, ενώ το χαλάζιο εντοπίζεται σχεδόν πάντοτε στο επάνω βλέφαρο.

Silicea: Λειτουργεί αποτελεσματικά στην πρόληψη επαναλαμβανόμενων εμφανίσεων χαλάζιου και ειδικά σε παιδιά επιρρεπή σε παρατεταμένη πυορροΐα.

 

Πηγή: http://www.homeopathycenter.org

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.