Το 30% του πληθυσμού μπορεί να αναπτύξει Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες, ενώ δεν εξαιρούνται τα παιδιά.

Το Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες (PTSD) προκαλείται την επαύριο ενός τραυματικού γεγονότος και είναι μια κατάσταση που όλοι μας μπορούμε να βιώσουμε αν υποστούμε μια ιδιαίτερα επώδυνη -σωματικά ή ψυχικά- εμπειρία. Έχει μετρηθεί ότι το 30% του πληθυσμού μπορεί να αναπτύξει Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες, ενώ δεν εξαιρούνται τα παιδιά που είναι ακόμα πιο ευαίσθητα από τους ενήλικες. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συνεισφέρει και σ’ αυτό το πεδίο.

Aconite: Όταν το άτομο βιώνει υπερβολική ανησυχία και ταραχή, που μπορεί να συνοδεύεται και από φόβο θανάτου. Το συγκεκριμένο φάρμακο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά πολύ κατά το πρώτο διάστημα μετά το τραυματικό γεγονός, αλλά και σε πολύ μεταγενέστερο διάστημα. 

Arnica: Χρήσιμο ειδικά σε όσους βίωσαν κάποιο πολύ σοβαρό αυτοκινητικό δυστύχημα και φοβούνται να ξαναμπούν σε αυτοκίνητο ή να οδηγήσουν μοτοσυκλέτα.

Arsenicum album: Το άτομο είναι ανήσυχο και αγχώδες, χρειάζεται κάποιον δίπλα του και έχει ανάγκη συνεχούς βοήθειας. Παράλληλα, κρυώνει εύκολα και το αίσθημα αυτό επιδεινώνεται στη διάρκεια της νύχτας. Κοιμάται ελάχιστες ώρες και το υπέρμετρο άγχος τού προκαλεί διάρροια. 

Stramonium: Συνιστάται σε όσους βασανίζονται από εφιάλτες, κάτι που συμβαίνει ιδιαίτερα συχνά και στα παιδιά που ενδέχεται να αναπτύξουν και βίαιες συμπεριφορές μετά από μια τρομακτική εμπειρία. Τέτοια άτομα αναπτύσσουν φόβο για το σκοτάδι ή για τα ζώα, και πολλά παιδιά αρχίζουν να τραυλίζουν. 

 

Πηγή: http://www.homeopathycenter.org

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.