Πόνος στις θηλές, πρήξιμο, μαστίτιδα κατά τον θηλασμό; Η ομοιοπαθητική παρεμβαίνει αποτελεσματικά. 

Το ποσοστό των γυναικών που θηλάζουν σήμερα τα μωρά τους αυξάνεται συνεχώς. Και πολύ καλά κάνουν οι νέες μητέρες, καθώς ο θηλασμός βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος στα βρέφη και, γενικότερα, θέτει τις βάσεις για έναν υγιή οργανισμό σε όλη τη μετέπειτα ζωή του ανθρώπου. Σύμφωνα με μελέτες στις ΗΠΑ, τα μωρά που δεν θηλάζουν είναι πιο επιρρεπή σε μολύνσεις των αυτιών και σε διάρροια κατά τους πρώτους έξι μήνες, ενώ θα αντιμετωπίσουν στη διάρκεια της ζωής τους μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν άσθμα, παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2 και άλλα προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, ο θηλασμός παρουσιάζει συχνά προβλήματα για τη μητέρα: πόνο στις θηλές, πρήξιμο, μαστίτιδα, ανεπαρκή ή και υπερβολική παραγωγή γάλακτος. Εδώ ακριβώς παρεμβαίνει η ομοιοπαθητική, χωρίς κανέναν κίνδυνο παρενεργειών. Για να επιλεγεί μια θεραπεία πρέπει πρώτα να δούμε αν υπάρχει αποχρωματισμός ή ορατή διόγκωση των θηλών και να εξεταστεί η υφή του γάλακτος. Για την περίπτωση των ραγισμένων ή ερεθισμένων θηλών συνιστώνται:

Graphites: Όταν οι θηλές παρουσιάζουν φαγούρα και επιπλέον εκκρίνουν ένα υγρό που θυμίζει μέλι. 

Nitric Acid: Συνιστάται σε περιπτώσεις αιμορραγίας και επώδυνων ραγισμάτων.

Phytolacca: Όταν η θηλή είναι ραγισμένη και πονάει όταν το μωρό θηλάζει. Χρησιμοποιείται και σε περιπτώσεις μαστίτιδας, ιδίως όταν ο πόνος απλώνεται και το στήθος είναι σκληρό. 

 

Πηγή: http://www.homeopathycenter.org

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.