Η thuja occidentalis ενδείκνυται όταν ο ασθενής νιώθει κάψιμο στο στόμιο της ουροδόχου κύστης και συχνή ανάγκη για ούρηση.

Η μέση ηλικία ταλαιπωρείται συχνά από τη νόσο του προστάτη, την προστατίτιδα και την καλοήθη υπερτροφία του προστάτη. Είναι πάντα συνετό να αναζητούμε τη συμβουλή ενός επαγγελματία και έμπειρου ομοιοπαθητικού, ειδικά για χρόνιες καταστάσεις. Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η προστατίτιδα και η καλοήθης υπερτροφία του προστάτη έχουν κοινά συμπτώματα και δεν είναι πάντοτε εύκολο να διαγνωστούν σωστά. Τα ακόλουθα φάρμακα έχουν καταχωριστεί ως τα πλέον αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του προστάτη: 

Chimaphilla umbellato: Σε περιπτώσεις που παρατηρείται φαγούρα, κάψιμο και πόνος στην περιοχή του αδένα, και συνεχής ανάγκη για ούρηση που επιδεινώνεται όταν ο ασθενής κάθεται.

Kali bichromium: Όταν ο πόνος επιδεινώνεται με το περπάτημα και ο ασθενής νιώθει την ανάγκη να παραμένει ακίνητος για να ανακουφίζεται. Συχνά υπάρχει ένας πολύ οξύς πόνος που ξεκινάει από τον προστάτη και φτάνει στο πέος, ενώ νιώθει και κάψιμο στην ουρήθρα μετά την ούρηση.

Pulsatilla: Συνιστάται όταν εμφανίζεται πόνος μετά την ούρηση (οξύς ή σπασμός), η ανάγκη για ούρηση είναι πολύ συχνά επείγουσα και γίνεται χειρότερη όταν ο ασθενής είναι ξαπλωμένος ανάσκελα. Στους ηλικιωμένους παρατηρείται κατακράτηση ούρων. 

Sabal serrulata: Σε περιπτώσεις συχνής ανάγκης για ούρηση, ιδιαίτερα στη διάρκεια της νύχτας, ή γενικότερα δυσκολίας στην ούρηση. Η περιοχή γύρω από τον προστάτη είναι κρύα, η συνουσία είναι συνήθως επώδυνη και η εκσπερμάτιση είτε είναι επώδυνη ή και αδύνατη.

Thuja occidentalis: Ενδείκνυται όταν ο ασθενής νιώθει κάψιμο στο στόμιο της ουροδόχου κύστης, συχνή ανάγκη για ούρηση, και η ροή των ούρων είναι διχαλωτή. Στους περισσότερο ηλικιωμένους παρατηρείται και ακούσια ούρηση.

 

 Ελεύθερη απόδοση από άρθρο στο homeopathycenter.org

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.